Манчестър Юнайтед спечели Къмюнити Шийлд

2010-08-08 19:01:00

Бербатов се появи в игра след почивката и вкара гол

 

Отборът на Манчестър Юнайтед спечели с 3:1 двубоя си срещу Челси за Суперкупата на Англия. Двубоят се игра на стадион „Уембли” в Лондон, пред 84,623 зрители. Българският нападател Димитър Бербатов бе записан сред резервите в този мач, но в последствие бе включен в игра и в последната минута се разписа сред голмайсторите.

 

Бившият капитан на националния ни отбор остана на резервната скамейка за този двубой, като се появи на терена за вторите 45 минути. Вместо него, мениджърът на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън предпочете да заложи на нападателна двойка Уейн Рууни – Майкъл Оуен, а заедно с Бербатов на почивката на терена се появи и новото попълнение от Мексико Хавиер Ернандес. Берба успя да се разпише в самия край на сблъсъка, отбелязвайки красиво попадение след асистенция на Луиш Нани.

Шампионите от Челси пък не можеха да разчитат на титулярния си страж Петр Чех, който отново бе заменен от обичайната си резерва Иларио. Дебют за "сините" в официален мач записа израелецът Йоси Бенаюн, докато Дидие Дрогба остана на резервната скамейка за своя отбор.

"Червените дяволи" стигнаха до първия гол в 41-ата минута, когато Рууни успя великолепно да намери нахлуващия в наказателното поле Валенсия, за когото не бе трудно да открие резултата, останал на прекрасна позиция. За 2:0 точен бе младият Хавиер Ернандес, записал името си сред голмайсторите в 76-ата минута. Ернандес получи пас от автора на първия гол – Валенсия, стреля в собственото си тяло, но топката все пак влезе във вратата. Седем минути преди края Калу върна интригата, след като довкара избит от Ван дер Сар удар на Стъридж. В даденото от съдията продължение Бербатов успя да се разпише с прехвърлящ удар, оставил безпомощен вратаря на лондончани.

 

 

 

 

Вашият коментар