Марадона в клиника, притесни Аржентина

Начало » Марадона в клиника, притесни Аржентина

Диего МарадонаАржентина настръхна от новината, че любимият Диего Армандо Марадона е бил настанен в санаториум Ипенса в Ла Плата вчера с влошено здраве и по собствено желание. Причината не е коронавирус.

Великият нападател, донесъл световна титла на страната с прекрасни голове и незабравима “Божия ръка“ празнува 60-годишен юбилей в петък не точно както би искал, според журналиста Себастиан Виньоло. Дон Диего не се чувствал в кондиция, но отишъл в неделя на мача на тима си Жимнастик, които го поздравили с победа с 3:0 над Патронато. Марадона, видимо отслабнал, се придвижвал трудно, поддържан от асистенти и не водил тима си, но получил огромни аплаузи от публиката на стадиона.     

“Близките му го виждат леко депресиран и са се доверили на лекарите да му направят изследвания“, съобщи Виньоло. Марадона имал проблеми с нощния сън и анемия, ключова може да се окаже смяната на лекарствата.

“Нуждае се от пречистване на тялото, което значи поне седмица под медицински грижи. – коментира друг журналист Даниел Аркучи, приятел на суперзвездата. – Изглежда лошото хранене, емоционалният удар и дехидатацията след рождения ден, са го довели до този изстрадан момент.“

“Спокойно, не е спешна ситуация, дойде по споразумение и трябва да е добре. Ще видим колко ще остане, но поне три дни искам да го наблюдавам и хидратирам добре. – каза лекарят му Леополдо Люке. – Диего не е лесен, знаем, не иска да получава помощ, когато е зле, трябваше да го убедим днес. Той е пациент под силен натиск, който е навършил 60 и трябва да му помогнем. Много трудно е да си Марадона.“  

Почина Тони Бруин, митичният помощник на великия Йохан Кройф в “Дрийм тима“ на Барселона от 90-те години, тренирал Стоичков и Куман.