Мартин Камбуров окачи обувките на пирона

Начало » Мартин Камбуров окачи обувките на пирона

Мартин КамбуровОтбелязалият най-много голове в първенството на България Мартин Камбуров обаяи, че ще прекрати футболната си кариера.

„Най-трудното за един футболист е да спре. Просто защото футболът никога не омръзва. Това е нещо, което правих като дете. Имах щастието да го правя и 20 години професионално. Работех това, което обичам – много малко хора имат това щастие. За моя радост дълго време се наслаждавах на това нещо. Постижението, което направих е фантастично и феноменално. Оставя ме със златни букви в историята. За мен това е напълно достатъчно. До момента не давах отговор на въпроса за „край на кариерата“, бе от чисто морална гледна точка към Берое и ситуацията, в която клубът изпадна. Виждам, че нещата се нормализират – имат ново ръководство, Петьо Хубчев ще им е треньор, така че няма да имат проблеми. Бях готов да се върна, но вече има една седмица до подновяване на първенството. Така че – Край!“, заяви Камбуров по „Дарик“.

Камбуров има 256 гола в елита, които като относителен брой са най-много в историята на родния футбол. Той победи с няколко предишния рекордьор Петър Жеков, който обаче бе стигнал до постижението с доста по-малко изиграни мачове. Според самия Жеков, той си остава рекордьор, тъй като не са му писани още 8 гола с екипа на Димитровград.