Матеус вярва в шансовете ни за Евро 2012

2010-09-23 16:04:00

Новият селекционер на националния отбор на България днес официално сложи подпис под контракт с родната федерация.

Събитието започна с подписването на договора на специалиста. Още при обявяването на Матеус за нов треньор беше казано, че той е за една плюс две години,

"Виждам, че интересът към футбола в България е огромен, че това е една футболна страна. Благодаря на всички за оказаното ми доверие. Не се притеснявам от трудностите. Знам че отборът е в сложна ситуация. Позитивно насторен съм и смятам че целите – Евро 2012 и Мондиал 2016 са постижими", каза самата легенда на световния футбол.

"Усилията трябва да са обединени. На БФС, отбора и разбира се на феновете. От личен опит знам, че негативните нагласи в медиите са в основата на бъдещи провали. Познавам вашия футбол от много време и смятам, че силите ни за второ място в групата са реални".

По въпроса с Димитър Бербатов, Матеус е категоричен, че ще се опита да го върне в отбора, с изричната уговорка, че решението ще е на самия играч. Треньорът добави, че вярва в положителната нагласа към него от страна на феновете на отбора.

"Няма да коментирам нищо по договора си", охлади мераците на родните медии Матеус.

 

"Българският футболен съюз и Борислав Михайлов ме впечатлиха със своята настоятеност и голямото желание да ме привлекат начело. Това също ме накара по-лесно да се съглася с офертата", каза още германецът.

 

Още по темата

Вашият коментар