Матеус гласувал за Меси, Стилиян – за Уесли

2011-01-11 12:38:00

Журналистическият вот от България за "Златната топка" пък отиде за Диего Форлан

 

Никакво единомислие между националният селекционер Логар Матеус, капитанът на България Стилиян Петров и журналистите, представящи страната в гласуването за "Златната топка"! Това е изводът след разкриването на подробностите кой как е гласувал за историческот първо връчвоне на приза съвместно от "Дон Балон" и ФИФА.

 

Испанското издание "Марка" публикува всички участвали в допитването 208 национални селекционери, 208 капитани на национални отбори и 154 журналисти. Както е известно, доста изненадващо наградата спечели Лионел Меси, оставяйки зад себе си съотборниците си в Барселона Андрес Иниеста и Шави Ернандес.

 

От представителите на нашата страна единствено мнението на Лотар Матеус съвпада с преобладаващото в анкетата, че най-добрият футболист на 2010 година е Меси. Треньорът ни е дал 5-те точки за първото място на аржентинеца. Втори с полагащите му се 3 точки е поставил Иниеста, а 1 точка е присъдил на своя сънародник Томас Мюлер, който грабна две индивидуални награди на световното първенство и игра финал в Шампионската лига с Байерн.

 

Капитанът на България Стилиян Петров пък е отдал предпочитанията си за най-добър играч на Уесли Снайдер. Стенли е написал като втори в анкетата си Шави, а трети е Месут Йозил. Явно за Петров е било важно да гласува само за полузащитници, какъвто е и той.

 

Журналистическата гилдия от страна на България е представена от сборното мнение на колегите Румен Пайташев и Михаил Савов. Те са избрали уругваеца Диего Форлан за номер 1, втори е Шави, а трети Снайдер.

 

Ето и призовите тройки на гласувалите от името на България:

 

Лотар Матеус:

1. Лео Меси

2. Андрес Иниеста

3. Томас Мюлер

 

Стилиян Петров:

1. Уесли Снайдер

2. Шави

3. Месут Йозил

 

Румен Пайташев и Михаил Савов: 

1. Диего Форлан

2. Шави

3. Уесли Снайдер

Вашият коментар