Матеус: Никой от ЦСКА няма да играе 17 години след "Парк де Пренс"

2010-11-11 13:23:00

Нито един футболист от ЦСКА, където шеф е екзекуторът на "петлите" Емил Костадинов, не попадна сред избраниците на Лотар Матеус за контролата със Сърбия на култовата дата за българския футбол 17 ноември. 17 години след чудото на "Парк де Пренс", сътворено с попаденията на "червената" легенда Костадинов, няма настоящ цесекар, който дори да попадне в групата за мача.

 

От българското първенство Лотар Матеус повика трима играчи на Левски – Веселин Минев, Йордан Милиев и Владимир Гаджев, двама от Литекс – Пламен Николов и Петър Занев, един от Славия – Виктор Генев, и един от Локо Сф – вратарят Боян Пейков. Последният получи шанс заради контузията на стража на молдовския Шериф Владислав Стоянов. Генев бе привикан заради травма на "оранжевия" Николай Бодуров.

 

Левскарят Владимир Гаджев пък отново стигна до мечтан момент. Предишният път, когато получи повиквателна и бе пред дебют за националния отбор, халфът се контузи много тежко. Сега ще може да се възползва от липсата на капитана Стилиян Петров и да опита да проправи пътя си в представителни ни тим с изявите още в първата си среща.

 

Също днес станаха ясни и тези от първоначалните посочени, които отпадат от групата. Това са контузените Влади Стоянов и Станислав Манолев, както и Иван Стоянов, Станислав Ангелов – Пелето, Георги Пеев и Георги Сърмов.

Най-интересна е липсата на Станислав Ангелов. Твърде възможно е той сам да се е отказал от мача, тъй като преди няколко дни намекна, че мисли за отказване от националния отбор и даване път на младите.
 

Ето и имената на всички избраници на Лотар Матеус за контролата със Сърбия:

1. Николай Михайлов (Твенте, Хол)

2. Боян Пейков (Локомотив, Сф)

3. Живко Миланов (Васлуй, Рум)

4. Иван Иванов (Алания, Рус)

5. Пламен Николов (Литекс)

6. Виктор Генев (Славия)

7. Веселин Минев (Левски)

8. Йордан Милиев (Левски)

9. Петър Занев (Литекс)

10. Владимир Гаджев (Левски)

11. Станислав Генчев (Васлуй, Рум)

12. Благой Георгиев (Терек, Рус)

13. Чавдар Янков (Ростов, Рус)

14. Ивелин Попов (Газиантеп, Тур)

15. Николай Димитров (Касъмпаша, Тур)

16. Валери Домовчийски (Херта, Гер)

17. Димитър Макриев (Ашдод, Изр)

18. Мартин Петров (Болтън, Анг)

19. Димитър Рангелов (Макаби, Тел Авив, Изр)

20. Валери Божинов (Парма, Ит)

 

Мачът на 17 ноември е от 19 часа на Националния стадион "Васил Левски".

 

Ще може да бъде наблюдавана и онлайн извън пределите на България благодарение на Sportmedia.tv.

Двубоят ще е достъпен за феновете на футбола в 27 държави – Великобритания, Финландия, Швеция, Норвегия, Дания, Естония, Латвия, Унгария, Чехия, Полша, Франция, Испания, Португалия, Ирландия, Германия, Швейцария, Белгия, Холандия, Русия, Босна и Херцеговина, Словакия, Словения, Австрия, ЮАР, Гърция и Израел.

 

Излъчването на срещата България – Сърбия по SportMedia TV ще се осигурява посредством SMS-разплащане, като стойноста на SMS за въпросната среща е 1 евро.

Вашият коментар