Матеус пред Кикер: Темата "Бербатов" не съществува

2010-09-30 15:35:00

България трябва да вярва във възможностите си и да се забавлява на терена, уверен е Лотар

 

"Срещнах се с Бербатов, говорихме и стана ясно, че той няма да играе в националния отбор. Причини не изтъкна. Това ми е достатъчно – тема "Бербатов" вече няма", заявява в интервю за списание Кикер селекционерът на българския национален отбор Лотар Матеус.

"Ще се оправяме без него. Още доста играчи чакат своя шанс, защо пък сред тях да няма и такъв, който да постигне по-високи резултати", пита Лотар и дава примерът с Германия, за която Йозил и Хедира направиха отличен Мондиал, замествайки титуляра Михаел Балак. Сега и двамата играят в Реал Мадрид.

"На България й трябва спокойствие и увереност. Да се осъзнае, че футболът трябва да носи удоволствие, да се намали напрежението. Тогава положителните резултати няма да закъснеят", категорична е германската легенда.

Матеус споделя, че няма търпение да събере играчите си на първи сбор преди мача с Уелс и добавя, че няма притеснения от това, че не знае български.

"Всички вярваме в доброто бъдеще. Един добър резултат в Уелс ни връща шансовете за второто място в групата. Махнем ли Англия, които трудно ще изтърват първото място, останалите сме доста равностойни", завършва Лотар Матеус.

 

Още по темата

Вашият коментар