Матеус си пожела България да участва на Евро 2012

2010-12-27 15:07:00

Трябва да се работи максимално здраво и успехите сами ще дойдат, твърди специалистът

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Лотар Матеус каза, че най-хубавият подарък за новогодишните празници би бил ваучер за участие на трикольорите на европейското първенство през 2012 г.

"Тази година ми донесе едно ново и много интересно начинание. Преди да дойда в България, знаех много малко за местния футбол, но макар и с бавни крачки, вървим в правилната посока. Надявам се да постигна много успехи с националния отбор, за което обаче ще е нужна много работа", каза той пред "7 дни спорт".

Матеус добави, че темата за Димитър Бербатов вече е затворена страница и няма какво повече да се говори за това. "Митко просто не иска."

Германският специалист сравни А група с Бундеслигата и каза, че нивото на българския футбол е много далеч от това в Германия и допълни, че до този извод може да се стигне, като се погледнат успехите на двата национални състава.

"Много неща са пренебрегвани след поколението на Стоичков, Лечков и Балъков. Например работата с младите, спортните бази и други важни фактори. В България сега няма какво да се доказвам, трябва да се работи максимално здраво и успехите сами ще дойдат", обясни треньорът.

Вашият коментар