Матеус: Трябва да вдигнем нивото

2010-10-11 15:13:00

Очаквам два пъти повече от новите повикани в националния, заяви селекционерът на "трикольорите"

Българският национален отбор по футбол замина днес за Истанбул, където утре от 18:30 ще изиграе контролна среща със Саудитска арабия. Селекционерът на "трикольорите" Лотар Матеус определи група от 18 футболисти за приятелския мач, който ще се играе на едно от помощните игрища на олимпийския стадион "Ататюрк". В нея не влизат титулярите от мача с Уелс Мартин Петров, Стилиян Петров и Николай Михайлов, които получиха почивка за гостуването в турския мегаполис. Аут е и Валентин Илиев, който е със скъсан бедрен мускул, което ще го извади от игра за минимум един месец.

Няма нужда от излишни емоции, трябва просто да подобряваме играта си, заяви Лотар Матеус на заминаване за мача със Саудитска Арабия. Селекционерът на българския национален отбор заяви, че иска нивото на играта още да се вдигне и футболистите не бива да се радват на малки победи като тази над Уелс.

"Очаквам да направим добър мач и да постигнем добър резултат. Най-вече заради това, че имаме нови лица, които ще включим, а новите винаги трябва да се доказват два пъти повече в подобни срещи, заяви Матеус преди заминаването на отбора.

"Независимо дали става въпрос за квалификация или за приятелски мач, двубоите с националната фланелка са нещо много важно. Така трябва да се отнасят футболистите към него. Аз винаги съм бил мотивиран, когато съм играл за моята страна, независимо кой е бил противникът. Всеки играч трябва да бъде щастлив, ако е повикан, допълни германският селекционер.

Той сподели още веднъж впечатленията си от мача с Уелс, без да изпада в крайности. Според него футболистите трябва да подхождат по същия начин. "Имахме кратка среща в нашия лагер снощи. Казах на момчетата, че не трябва да се поддават на емоции вече, а да бъдем по-концентрирани в някои ситуации. Само така ще вдигнем нивото си и ще играем по-добре. Знаете, че имаше моменти през първото полувреме в Уелс, които определено не ми харесаха. Но ако играем добре, концентрирано, ще постигнем нови победи, завърши германският селекционер.

Следващата контрола на "трикольорите" е на 17 ноември, а съперникът все още не е уточнен. Възможните варианти са отборът на Сърбия или този на Беларус.

Вашият коментар