Матеус: Футболното време в България е спряло през 1994 г

2011-01-03 18:05:00

Мисията ми във футбола е да откривам нови имена, непознати досега за големия футбол, разкрива прочутият германец

Броени месеци трябваха на националния селекционер Лотар Матеус, за да даде тежката диагноза за родния футбол. Немската легенда е категоричен, че 16 години след паметния полуфинал в САЩ, българският футбол не е мръднал нито крачка в развитието си.

Това Матеус споделя в интервю за турската агенция "Джихан".

"Националният тим на страната не е онази сила от 1994-та година. Сега е в преходен период. Звездите не са толкова, колкото бяха по онова време. Когато поех поста, имаше мини криза заради резултатите. Основен приоритет за мен е да изведа България от тази криза. В първия ми мач от квалификациите за Евро`2012 постигнахме победа срещу Уелс като гост, което беше много важно. Ще се постарая отборът да спечели второто място в групата, но с оглед на ситуацията и от мачовете
до момента, това не изглежда лесна задача", казва още Матеус.

"За мен най-важното е, че обичам футбола. Преди да поема България бях национален селекционер на Унгария почти две години. Там открих неизвестни играчи и ги взех в националния отбор. Това е важна цел за мен и сега, защото искам да открия нови имена за световния футбол", казва още германецът.

"Сега съм в България, но не мога да кажа какво ще стане в близкото или далечно бъдеще. Надявам се един ден да поема един от трите големи отбори в Турция", добавя още той.

Вашият коментар