Матеус: Ще ползваме чужденци в националния, говорих с Боби!

2011-03-07 11:52:00

Не може да не знам срещу кой ще играем след две седмици, сопна се на БФС националният селекционер

 

Националният селекционер Лотар Матеус призна, че иска да използва чуждестранни футболисти представителния тим на България. На въпрос дали е възможно да привлече в състава бразилците Том и Дока от Литекс и Маркиньос от ЦСКА, германецът заяви, че това би било само в полза на отбора.

 

"Вече говорих с президента Борислав Михайлов, за да може да използваме за в бъдеще чуждестранни футболисти, които играят тук. Може да помогнат и в националния отбор", заяви Лотар Матеус на пресконференция тази сутрин.

 

Селекционерът нападна ръководството на БФС заради липсата на организация и пропадналата контрола със Словакия на 29 март.

"Моят график е планиран още преди два месеца и не бях заради тенис мачовете в Катар. Имах покана от местния футболен съюз, говорих за бъдещето, което засяга и националния отбор. Според мен трябва постепенно да се използват контактите, които съм натрупал през последните 30 години като професионалист. За да може за в бъдеще да имаме атрактивни съперници за контроли, а не 2-3 седмици преди даден мач да не знаем срещу кого ще играем. Както например става в случая за 29 март, за когато въобще не знаем дали ще имаме мач. За мен това са важни дати и една възможност да се запозная още по-добре с футболистите.

Не разполагам с кой знае колко възможности през цялата година и затова трябва разумно да използваме малкото възможности, които ни се отварят. Но и тенисът беше добър за гледане. Още днес ще говоря с президента Михайлов и се надявам следващите 2 седмици да бъдат използвани ползотворно, за да намерим съперник за 29 март. Това ще бъде последната ми възможност да се съберем преди мача с Черна гора", заяви германецът.

"Мачът
с Естония беше анализиран. Със сигурност не сме доволни от много неща,
които се получиха в него. В защита на футболистите трябва да се каже, че
те от доста време не бяха играли", каза Матеус.

Матеус говори и
за Валери Домовчийски. Германецът обясни, че вратата за играча не е
затворена, но преди дори малко да се открехне, той трябва да започне да
играе редовно за Херта.

 

Вашият коментар