М`Боли сам пожелал да се махне от ЦСКА

2011-01-02 10:36:00

Венци Стефанов: Той има качества за Реал Мадрид, но нямах избор и го продадох в Русия

Обявеният за най-добър вратар в българското първенство за изминалата година Райс М`Боли сам изявил желание да не носи повече екипа на ЦСКА.

Алжирецът игра под наем при "червените" през есенния полусезон, но предпочете да отиде в руския средняк Криля Советов, вместо да остане на "Армията".
 
"Нямах друг избор, освен да продам Райс на този отбор. Такова беше неговото желание и аз нямаше как да го спра. Имах оферта от ЦСКА, която сигурно щях да приема, но М`Боли сам пожела да отиде в Русия. А и Криля Советов не е толкова слаб отбор, колкото всички мислят", заяви президентът на Славия Венци Стефанов пред алжирското издание www.lebuteur.com.

"Белите" взеха от трансфера на вратаря 800 хил. долара, при положение, че му бяха поставили поне двойно по-висока цена. Стефанов обяви, че не съжалява, че е продал звездата си сега, а не е изчакал лятото, за да му вземе повече пари.

"Аз продължавам да твърдя, че Райс има качества да пази и на Реал Мадрид. Но разберете, че той самият искаше да отиде там. Игра година и половина в България и сметна, че е време да се махне от тук. Не можех да го спра", добави Стефанов.

М`Боли безспорно беше един от най-добрите играчи на ЦСКА през есенния полусезон. Преговорите за оставането му при "червените" се водеха от Емил Костадинов, но явно и той не е успял да го убеди да продължи кариерата си в ЦСКА.

Вашият коментар