Менте, минало през Левски говори за проблемите си с хазарта

Начало » Менте, минало през Левски говори за проблемите си с хазарта

Сектор А на стадион Георги АспаруховШокираща изповед направи един от играчите от предишния престой на Станимир Стоилов в Левски. Става въпрос за Ели Зизов. Той не проби нито на “Герена”, нито в Брага, а след това и в Макаби (Тел Авив). Последва дълга обиколка на отбори от долните дивизии на Израел, за да изчезне напълно. „Sport 5“ обаче успя да го открие и Зизов изля душата си.

„Винаги съм печелил лесни пари, но в един момент нещата станаха трудни. Затова се обърнах към хазарта. Заплатите се бавеха, но това не бе проблем, когато печелех на комар. И започнах да играя всеки ден. Започнах да обикалям отбор след отбор, но мислите ми бяха на друго място. В един момент дори не ме интересуваха парите, а само дали ще спечеля или не.

Компенсирах загубите с нови залози. Имаше вечери, в които печелех по 40-50 000 евро. Парите обаче изведнъж изчезнаха, но не ме върнаха и започнаха да ми отпускат назаем. Затънах. Потърсих помощ от семейството – дадоха ми 150 000 евро. Обещах, че повече няма да играя, но след две вечери пак го направих. Скоро дълговете ми удариха 300 000 евро. Взех заем от банка, след като заложих семейната къща. И отново обещах, че няма да играя, но не спазих думата си.

Загубихме къщата си и настанаха тежки дни. И досега нашите живеят в апартамент под наем. Изпаднаха в сериозни финансови проблеми заради на мен. Често не успяваха да покрият месечните си вноски. А аз залагах отново и отново.

Сега осъзнавам, че това е било грешно“, казва Зизов, цитиран от „Мач Телеграф“.

Успява да се измъкне благодарение на приятел, който го записва в програма за рехабилитация – “Хармония”.

“Чист съм от два месеца, което не се е случвало. Причиних много болка на семейството си. Това ще ме преследва цял живот. Надявам се сега да успея”, допълва той.

Ели Зизов търси помощ от бившите си колеги. Той има специална сметка, за да бъдат превеждани дарения.

“Не мога да се докосна до тези пари. Всичко отива за покриване на дълговете ми. Благодаря на всеки, който помогне”, завършва Зизов.