Месец ваканция за "моряците"

2010-12-06 13:31:00

Футболистите на Черно море днес бяха разпуснати във ваканция. Старши треньорът Стефан Генов ще събере отбора на 10 януари за началото на зимната подготовка.

В клуба все още не са уточнили програмата на тренировъчните лагери през януари и февруари, като има голяма вероятност тимът да се готви предимно в домашни условия. За подготвителния сезон засега се предвиждат два лагера – първият във Варна, а вторият – в Турция или Испания.

 

"Има още един вариант, който е краен – участие в традиционния турнир
"Албена къп", обясни Генов. По време на подготовката се планира тимът да
изиграе между 8 и 10 контролни срещи. Генов каза още, че амбицията на
отбора е участие в евротурнирите, но такава цел не е поставена от
ръководството.

Черно море завърши на девето място есенния полусезон в А група на 6 точки зад третия в класирането Черноморец Бургас. Отборът продължава и на четвъртфиналите на турнира за купата на България.

 

"Преговоряме с много играчи, но на този етап не искаме да обявяваме имена", коментира треньорът Стефан Генов. От трениращите с отбора от няколко дни Емир Байрич, Найден Терзиев и Атанас Зехиров, на проби ще остане само Зехиров, който ще бъде наблюдаван още, тъй като не е играл последните 3-4 месеца.

Той окачестви представянето на тима през есенния дял като незадоволително. Пролетният дял от шампионата стартира на 26 февруари.

Вашият коментар