Меси: Оставам, не бих дал на съд Барса никога

Начало » Меси: Оставам, не бих дал на съд Барса никога
Лионел Меси
Снимка: Даниел Касас

Лионел Меси сложи край на 10-дневната сапунка с бомбастичното си напускане на ФК Барселона с интервю за Рубен Уриа от “Голспортс“- Испания, в което обяви, че остава още един сезон до края на договора си (юни 2021 г.).

Цяла година говоря на президента, че искам да напускам, мислех че настъпил е момента за нова стъпка в кариерата ми. Решението не дойде от резултата с Байерн, а от много неща. Исках печеливш проект, да печеля титли с клуба и да правя още по-грандиозна легендата на барселона. Истината е, че от много време няма нито проект, нито нищо, правят се еквилибристики и се запушват дупки във времето на нещата…  

Беше много тежко след загубата в Лисабон. Знаехме, че е труден съперник, но не че ще завършим по този начин, давайки мизерен имидж за клуба и барселонизма.Много лош имидж. Бях зле, без желание за нищо. Исках да минава времето, а после да изляза и изясня всичко…  

Беше тежка година, страдах в съблекалнята, на тренировките и в мачовете, дойде един момент да мисля за търсене на нови предизвикателства, нов въздух, решението бе обмисляно дълго време, не бе заради резултата от Шампионската с Байерн. Мислех, че клубът се нуждае от млади, нови хора, чеетапа ми в Барселона е приключил с голямо съжаление, защото винаги казвах, че искам тук да завърша кариера.. Казвах го на президента, той все отговаряше, че в края на сезона мога да реша дали да си ходя или не и накрая не си спази думата.

Сега се хващат, че не съм го казал преди 10 юни, но тогава се състезавахме за първенството посред този гаден вирус и тази болест, която промени всички дати. Сега ще остана в клуба, защото президента ми каза, че единствения вариант да си тръгна е ако платя клаузата от 700 милиона, очевидно това е невъзможно..а друг начин било да се отиде на съд.

Никога не бих отишъл на съд срещу Барселона, защото е клубът, който обичам, който ми даде всичко от идването ми тук, клуба на живота ми, а и аз му дадох всичко..

Телеграмата-бурофакс пратих, за да бъде официално по някакъв начин, след като цяла година говорех на президента, че искам да си ходя и търся нови посоки. Че няма да ползвам годината-опция и че съм свободен, не бе да търся полемики,скандали или да заставам срещу клуба, а просто да обявя решението си официално…

Заболя ме от нещата, които чух от хора, журналисти, подлагайки на съмнения барселонизма ми. Но и видях кой кой е, има много фалшиви хора във футбола.

Забля ме, че се осъмниха в обичта ми към клуба, а тя никога няма да се промени, независимо дали съм в Барса или не. Че ще ида на съд срещу Барселона, за да се облагодетелствам. Никога.

Като съобщих на съпругата ми и децата решението настъпи драма, всички плачат.. момчетата не искаха да се местят, нито да ходят в ново училище..

Много пъти съм можел да си тръгна от Барселона, и да печеля повече пари. Винаги казвах, че тук е дома ми и така го чувствам, но исках и нови неща.

Исках да си тръгна, за да изживея щастливо последните ми футболни години. Тази последната не намерих щастие в клуба.

Оставам в Барселона, отношението и професионализма ми няма да се промени. Ще продължа да давам най-доброто, обичам да се състезавам и да печеля. Имаме нов треньор с идеи, това е хубаво, оттам да видим как ще отговори отбора и дали ще сме компетитивни. Дано можем да посветим победи на всички тези хора, които ни подкрепят, тези които наистина страдат, и тези отгоре, дано всички успеем да надвием вируса и се върнем към нормалния живот.“