Меси отвърна на Ла Лига, скандал с Азар в Реал

Начало » Меси отвърна на Ла Лига, скандал с Азар в РеалЛео Меси Барселона Снимка: Даниел Касас[/caption]

Аржентинският TyC Sports обяви току що, че Лионел Меси е решил окончателно, че остава в Барселона до края на предстоящия сезон 2019/2020 година.

Адвокатите на Лионел Меси отговориха на позицията на Ла Лига преди час чрез комюнике, подписано от името на бащата Хорхе Меси като преставител на сина си. Текстът, в строго юридически термини, казва, че в договора на шесткратната “Златна топка“ с Барселона към момента вече няма валидна клауза за разтрогване (700 млн.евро).

“Не знаем кой договор са анализирали (Ла Лига) и на каква база заключават, че този контракт съдържа “клауза за разтрогване“, апликуема в случай на едностранно прекратяване от футболиста, с ефект от приключването на сезон 2019/2020. Очевидно, обезщетението от 700 милиона евро от предната клауза, не е изобщо апликуема.“  

Комюникето потвърждава още веднъж, че капитанът на Барса държи да напусне и иска да намери рационален и приятелски начин за това. След разговорите с адвокатите и президента на Барса Жозеп Бартомеу вчера, Хорхе Меси му е обяснил юридическата сложност на желанието му, помолил да премисли и да остане до края на новия сезон да изпълни договора си.

Испанските медии очакват в следващите часове Лео да обяви публично остава или напуска клуба на живота си, той пък е у дома в компанията на приятеля си Луис Суарес.

ЛаЛига отвърна светкавично, че държи на позицията си от 30 август в подкрепа на ФК Барселона, и че твърденията на Меси са “интерпретация извън контекста.“

Полиция е влязла днес в офисите на “Кан Барса“ в търсене на доказателства по делото за шпионаж “Барсагейт“ от пролетта, когато се разкри че Бартомеу и директори са наели фирмата “13 вентурес“ да публикува в соц мрежи и медии коментари уронващи престижа на противници на управата, дори футболистите Пике и Меси.  

Днес гръмна и нова скандална новина в лагера на столичния враг – Еден Азар струвал на Реал Мадрид 160 милиона и не обявените миналото лято 100, според белгийската медия NHL. “Кралете“ платили 30 милиона бонуси на Челси, а в трансфера били замесени и рекламни фирми. Плащането било разсрочено на 3: 40 милиона през 2019, 56 – през настоящата и 64 през 2021 г. Ако новината е вярна, белгиецът става най-скъп трансфер след Неймар (222 млн.) и едновременно най-нерентабилен. Еден прекара почти целия първи сезон в Мадрид контузен или в лоша форма, отчете се с един гол и не оправда по никакъв начин доверието на треньор, клуб и фенове.