Меси: Слаб сезон, биха ни на интензитет и желание

Начало » Меси: Слаб сезон, биха ни на интензитет и желание

Лионел МесиЛионел Меси направи реалистичен анализ с тежки думи за играта на ФК Барселона след изненадващата загуба от Осасуна с 1:2 снощи на Камп Ноу. Капитанът показа слабост, отчаяние, недоволство от треньорския щаб и де факто поиска животоспасяваща помощ за Шампионската лига август:

“Не искахме така да завършим, загубата показва. до голяма степен, какъв бе сезона ни.

Играхме много слабо, загубихме доста точки, които не трябваше.. Бият ни по желание и на интензитет, лесно ни създават  положения и голове ….Отборът опитва и не може..

Както отдавна вече казах, ако играем така в Шампионската, не можем да я спечелим… Ако не променим нещата и мача с Наполи ще го загубим. Трябва ни въздух, да си изчистим главата от всичко лошо от януари насам.  

Трябва сериозна самокритика, започвайки от нас, футболистите, задължени сме да се вгледаме в себе си, не – в съперника.

Мадрид си свърши работата, не загубиха мач след спирането, което е важно, но и ние помогнахме. Ние сме Барселона – задължени винаги да побеждаваме и трябва да гледаме себе си.“

Барса остави 10 точки от 30 след рестарта на лигата, а шесткратната “Златна топка“ не бе безгрешното оръжие от последното десетилетие.

“Очаквам да съм треньора за Шампионската.“

каза Кике Сетиен с обещание отбора да се върне с нов облик и сили през август, но бе някак неубедителен. 

Майорка изпадна във Втора дивизия с 1:2 от Гранада, Леганес  победи с 2:0 Атлетик Билбао и запазва шансове да остане в елита – в последния кръг в неделя посреща шампиона Реал, който трябва да помогне.