Местят контрола на националите

2010-10-11 00:42:00

Правец – Церово предизвика по-голям интерес, отколкото тренировка на Лотар Матеус

Контролната среща между българския национален отбор и този на Саудитска Арабия ще се играе на едно от помощните игрища на стадион "Ататюрк" в Истанбул, а не на обявения предварително терен на Галатасарай – "Али Сами Йен". Информацията бе съобщена за BGfootball.com от Павел Колев, пресаташе на БФС. Промяната в програмата е наложена заради близостта на олимпийския стадион до летище "Ататюрк", откъдето националите ще се приберат в София веднага след мача, който е във вторник от 18:30 часа.

Избраниците на селекционера Лотар Матеус летят за Истанбул днес, понеделник, в 12 часа. Програмата на отбора, който ще бъде настанен в хотел Nippon в турския мегаполис край Босфора, включва тренировка от 18 часа в деня на пристигането, открита за представителите на медиите.

В проверката участие няма да вземат капитанът на "лъвовете" и Астън Вила Стилиян Петров, както и крилото на Болтън Мартин Петров, които получиха почивка след победата над Уелс с 1:0. Контролата пропуска още Валентин Илиев, който е с разкъсан бедрен мускул. На негово място в лагера на националите се появи защитникът на Литекс Мишо Венков. За Истанбул няма да пътува и вратарят Николай Михайлов. Той има проблем с коляното и ще направи необходимите изследвания в София преди да се присъедини към клубния си отбор Твенте в Холандия.

Играчите на Матеус направиха последна тренировка на родна земя в неделя на Спортния комплекс в Правец. Заниманието продължи близо час и половина, като наравно с останалите футболисти участие в упражненията взеха и помощниците на немския специалист Цанко Цветанов и Михаил Мадански. Интересен факт бе, че по същото време на съседното игрище Правец разби Церово с 6:0 в мач от окръжните групи пред двойно повече публика, отколкото тази проявила интерес към тренировката на Матеус.

Вашият коментар