Местят Нефтохимик – Ботев на Лазур

2010-11-23 15:11:00

Полицията отказва да охранява дербито, ако се играе в Долно Езерово

Окончателно стана ясно къде ще се играе дербито на Югоизточната "В" група между втория Нефтохимик и лидера Ботев Пловдив. Двубоят ще се бъде на стадион "Лазур" в едноименния квартал на Бургас, информира sport.burgas24.bg. Срещата се очаква с голям зрителски интерес както от бургазлии, така и от феновете на Ботев Пловдив. Поради тази причина полицията в Бургас отказа да охранява мача в Долно Езерово, тъй като там, според тях, няма нужните условия за такъв мач.

Билетите за бургазлии ще бъдат по 2 лева. По всяка вероятност ще бъдат пуснати в предварителна продажба във фен-магазина на Нефтохимик на центъра. Билетите за пловдивските фенове ще са по 5 лева. От "Черноморец-Бургас", които в момента стопанисват стадион "Лазур", където по традиция домакинските срещи винаги е играл Нефтохимик, обявиха, че парите от наема на стадиона ще отидат за благотворителност. Срещата е в неделя от 14:30 часа.

"Каним всички бургазлии да дойдат на срещата, за да видят Нефтохимик и Ботев. Надяваме се да се получи едно истинско дерби, феновете да се представят на ниво и да няма ексцесии по трибуните", заявиха от Нефтохимик. В Ботев също са доволни, тъй като по заявка на ръководството ще бъдат отпуснати над 1200 билета и на "Лазур" феновете ще се чувстват много по-комфортно, от колкото в Долно Езерово.

Вашият коментар