Метла в Бургас: Изхвърлиха петима чужденци

2010-12-08 14:21:00

Рикардо Андре, Антонио дос Сантос, Педриня, Зайц и Морис последваха Краси Балъков след спряното кранче от "Петрол"

 

В Бургас развъртяха метлата. След като съакционерите в "Петрол" отказаха на Митко Събев да се наливат пари в "Черноморец", дойде и първата сериозна вълна от освободени футболисти. Те са петима, а до дни раздялата ще бъде оформена и документално. Въпросната петорка ще разтовари доста фонд "Работна заплата".

 

Става въпрос за полузащитниците Рикардо Андре, Антонио дос Сантос и единственият с платен трансфер Педро Маркеш-Педриня. Към тях се добавят десният защитник Йохен Зайц, който почти през всичките си две години в Бургас не доказа, че има някаква класа, както и нападателят Матиас Морис, отбелязал едва три гола за две години. Макар и само на 23 години роденият в Полша Морис има общо 18 гола в професионалната си кариера в четирите клуба, с които е подписвал договор.

 

Със сигурност в Бургас ще останат вратарят Паскал Борел и централният защитник Енис Хайри, които се представиха на много добро ниво тази есен. Нищо чудно на двамата да останат при същите финансови условия, каквито са досегашните им.

 

Петимата нарочени за гонене ще последват нападателя Адриан Фернандес, чийто договор беше прекратен преди два дни по настояване на вече бившия старши треньор Красимир Балъков. В следващите десетина дни ръководството ще направи оценка на останалите чужденци, които така и не доказаха мястото си в отбора, както и ще прегледа договорите им.

 

Преди да стане ясна първата сериозна група отстранени, беше оповестена раздялата с Краси Балъков и целия му треньорски щаб, както и с Фернандес, носещ прозвището Каруча.

 

Черноморец ще бъде попълнен с млади момчета от сателитния отбор Черноморец (Поморие), който доказа бъдещето си с достигнатия финал за купата на България през миналата година и водещата позиция в Източната "Б" група.

 

Най-вероятно от Поморие на стадион Лазур ще се преместят поне шестима футболисти, но до момента са ясни имената на четирима- полузащитниците Венелин Филипов и Георги Костадинов, централният нападател Васил Калоянов, който до момента е голмайстор на отбора на Поморие, и най-прогресиращият играч на тима Пламен Димов. Към тях най-вероятно ще се присъедини и левият халф Станимир Митев.

Вашият коментар