Мечтано начало на сезона за ЦСКА

Начало » Мечтано начало на сезона за ЦСКА

ЖребийСребърният медалист ЦСКА гостува на новака ЦСКА 1948 на старта на новия сезон в може би най-очаквания за феновете на „армейците“ мач, в който за първи път ще се види нагледно „кой кой е“ в настоящата футболна реалност у нас.

Левски ще е домакин на Берое в първия кръг на сезон 2020/2021 г. Под тепeтата пък футболните битки ще се подновят с дерби между Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив. Шампионът Лудогорец започва като гост на Ботев Враца. Новият шампионат започва на 7 август.

Разбира се, нямаше да е БФС, ако не беше сторена поредната чутовна глупост – да се тегли жребий при неясен състав на групата, който ще се изясни до няколко дни. Така Дунав, Монтана, Царско село и Септември ще се ослушват още няколко дни, преди да почнат да планират новия сезон.

Първи кръг, сезон 2020/2021 година:

Славия – Черно море
Ботев (Враца) – Лудогорец
Ботев (Пловдив) – Локомотив (Пловдив)
Левски – Берое
Дунав/Монтана – Арда (Кърджали)
Царско село/Септември (София) – Етър
ЦСКА 1948 – ЦСКА

„Някои тълкуват жребия като любопитен. Трябваше много по-рано да се изясни въпросът с двете ЦСКА. Феновете могат да спорят всеки ден. Какво може да се очаква? Победа за старото ЦСКА. Младото не го познавам още. Като го видя на терена, тогава ще го опозная“, отбеляза култовият Димитър Пенев след жребия.