Министърът: Изнасяме националния в чужбина

2010-12-22 12:31:00

Държавата ще предложи на Левски и ЦСКА да играят на новия стадион край София

 

Министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков предупреди, че след година на националния стадион "Васил Левски" няма да може да се играят международни мачове. И националният отбор ще трябва да се мести в чужбина. Това се знае отдавна, затова премиерът Бойко Борисов обяви, че почва строеж на нов стадион край летището.

"Нашата идея е държавата да финансира 30% от строителството на стадиона. Говоря за различни хора, които могат да помогнат, както и за някаква помощ от отборите в елита, както се прави в Германия и Италия. Байерн и Мюнхен 1860 играят на един стадион – "Алианц Арена". Защо Левски и ЦСКА да не направят същото? Ще ги попитаме дали не искат да участват, това ще бъде много добре. Ще търсим и пари от Европа" каза Нейков пред Нова телевизия.

От 2012 г. 80% от местата на стадионите трябва да са покрити. На "Васил Левски" има козирка само над централния сектор.
– Новият стадион няма да бъде завършен до 2012 г. "Васил Левски" не отговаря на над 100 изисквания – каза министърът. – От 2012 г. на него няма да може да се играят международни мачове. С още 12 европейски държави чакаме компромис от УЕФА. Ако не получим отсрочка, ще трябва да играем мачовете от квалификациите и евротурнирите извън страната.

Вашият коментар