Миньор взе Траянов, клубът прави курбан за късмет

2010-09-15 15:28:00

Последният в А група Миньор Перник подсили днес редиците си с нов футболист и това е македонският полузащитник Ванчо Траянов, който за последно игра в първенството на Израел.

32-годишният Траянов е носил екипите на Локомотив Пловдив и Черноморец, а има и български паспорт тъй като съпругата му е българка. За националния отбор на своята страна той има 42 мача и 2 гола.

Друго ново попълнение- десният полузащитник Йордан Тодоров, премина преглед във Военна болница-София, където му бяха
направени изследвания на дясното коляно. Той получи контузия по време на мача с Левски, а днес се оказа, че има леко разтежение на външна връзка.

Тодоров ще направи терапия днес и утре, а най-вероятно ще бъде на разположение на треньора Стойчо Стоев в предстоящия мач с Берое от седмия кръг на А група.

Освен това Градският стадион в Перник, известен още като Стадиона на Мира, е готов да приеме мача с Берое, съобщи
административният директор на "жълто-черните" Пламен Атанасов.

Ръководството на клуба направи доста сериозен ремонт през лятото заради който миньорци домакинстваха на неутралния терен в Кюстендил.

Комисията по лицензирането от БФС днес посети стадиона в Перник и направи инспекция. Оценката за свършената работа е
много добра с една забележка- единствено все още не е приключило поставянето на ограничителните бордюри, които се намират след края на тревната натилка и отводнителните канали.

От едната страна на терена бордюрите са поставени, а до средата на утрешния ден целия терен ще бъде ограден. Футболистите на Миньор ще направят днес първо занимание на новата изкуствена тревна настилка в Перник.

Преди мача пък ще бъде извършен ритуал за прогонване на лошия късмет, който не напуска Миньор от началото на сезона. Две агнета ще бъдат заклани преди днешното занимание, а с кръвта им ще бъдат намазани гредите на официалния терен с надежда за първа есенна победа срещу Берое тази събота от 16:00 часа.

Вечерта пък играчите ще се съберат на масата, за да хапнат прясно изпеченото агнешко месце и да сплотят колектива.

Вашият коментар