Миньор замина за Турция, взе и БГ Роналдо

2011-02-05 14:02:00

Повече играчи на проби в отбора няма да идват

Отборът на Миньор Перник замина днес на подготовка в Анталия. При отпътуването старши треньорът на тима Стойчо Стоев заяви, че повече футболисти на проби няма да пристигат в тима, а ако има още нови попълнения те ще бъдат много класни футболисти, които направо ще подпишат договори.

"Няма треньор, който да се откаже от качествени играчи. Аз не правя изключение. За мен няма значение на каква позиция ще бъде футболистът, но той трябва да бъде много висока класа. Знаете, че трансферния пазар в доста страни вече затвори, а българския е доста ограничен, но въпреки това не изключвам възможността да вземем нов играч", коментира Стоев.

Отборът има планирани четири проверки като има възможност да се организира и още една. Първата по програма е на 9-ти февруари срещу румънския Търгу Муреш, а последната е на 15-ти февруари срещу лидера в украинската втора дивизия Олександрия. Новите попълнения в отбора са защитниците Борислав Стойчев и Ангел Йошев, халфът Костадин Аджов, който дойде от Видима Раковски, както и крилата Томаш Оклещек от чешкия Бърно и алжирецът с френски паспорт Самир Фарес от втория отбор на Сент Етиен.

Като ново попълнение може да бъде добавен и вратарят Светлин Славчев, който досега игра под наем във В група, но иначе е собственост на Миньор.

"Специално за Оклещек мога да кажа, че е доста добър футболист. Не знам дали ще се превърне в открие на полусезона, но е тактически грамотен и с добра визитка. Бил е в състава на Чехия преди няколко години, който достигна до финал на световното първенство за младежи. Но на него, както и на
останалите нови, им трябва още време за адаптация", каза още Стойчо Стоев.

"Очаквам пролетния дял да бъде по-лесен за нашия отбор да натрупаме точки и да се измъкнем от опасната зона. Стартираме с тежки съперници – Литекс и Славия, но въпреки това, съм сигурен че Миньор ще играе доста по-добре", завърши треньорът.

Защитникът Даниел Златков, който беше на проби за осем дни в израелския Макаби Хайфа, отпътува със съотборниците си на лагера в Анталия. В Миньор очакват отговора на израелците до няколко дни дали ще ангажират Златков или не. Транферният пазар в Израел е отворен до 22-ри февруари и тази дата е крайния срок да научи Златков съдбата си дали отива в Израел или остава в Перник през пролетта.

"Няма да бъда разочарован, ако остана тук с Миньор, макар че желанието ми е играя в чужбина за класен отбор с високи цели. Сега в отбора има много нови футболисти и вероятно облика на тима ще бъде различен през пролетта. Предстои ни доста работа по време на подготовката, но все пак се надявам отговора от Макаби (Хайфа) да бъде положителен", каза Златков, който пропусна първата част от подготовката с Миньор заради пробите в Израел.

Вашият коментар