Миньор търси помощ от УЕФА

2010-10-07 13:56:00

Перничани ще запознават европейската централа със случая "Румен Трифонов"

В отговор на изявлението на изпълнителния директор Венци Живков, че ЦСКА ще плати на Миньор по решение на Арбитражния съд на БФС за трансфера на Румен Трифонов до 20.10.2010г., ръководството на перничани заяви следното:

"ПФК Миньор Перник получи Решението на Арбитражния съд на 27.09.2010г. По думите на секретаря на Арбитражния съд, ЦСКА отказва да получи Решението на съда. Поради тази причина ПФК Миньор ще изпрати в УЕФА договорът за покупко-продажба на Румен Трифонов и Решението на Арбитражния съд. Бихме искали органите на УЕФА да се запознаят с документацията и да се произнесат по случая".

ЦСКА трябва да изплати парите на "Миньор" най-късно до 13-и този месец. Ако не го направи дотогава, клубът ще бъде наказан с отнемане на три точки от актива. "Наясно сме с решението съда, получили сме го. Ще спазим сроковете, ще се съобразим с всички изисквания към нас", коментира Венци Живков.

BGfootball ви припомня, че юношата на "червените" пристигна на "Армията" от Перник през януари 2010 г. Оттогава ЦСКА дължат на Миньор близо 140 000 лева за трансфера. Сега към тази сума се прибавят и разноските по делото, които столичани също ще трябва да покрият.

Вашият коментар