Миньор чака сърбин до дни

2011-01-03 22:16:00

"Чуковете" няма да взимат чужденци "на килограм"

Отборът на Миньор, който изпитва сериозни трудности през този сезон ще подмлади състава си за пролетния полусезон, обяви сайта minyor.com изпълнителният директор на клуба ген. Йордан Димитров.

В резултат на това подмладяване, клубът се разделя с капитана си Иво Иванов, с Христо Господинов и Велимир Иванович. Тимът беше напуснат и от Йордан Тодоров, който премина със свободен трансфер в Локо Пловдив.

"Ивайло Иванов е освободен от отбора. Причините са, че Миньор редуцира състава си и ще дава път на млади футболисти. Той е дал всичко за футбола и по тази причина ръководството сметна, че Иванов няма повече какво да даде на нашия отбор", каза шефът на "чуковете".

Той потвърди информацията от пресата, че сръбският таран Ненад Иняц ще дойде в отбора, който започва подготовка на 12 януари. За последно таранът е играл в местния ОФК Белград, като в момента е със статут на свободен агент. Иняц вече е разговарял с шефовете на перничани за условията си. Те са обявили, че го чакат за заключителни преговори на 5 януари. Футболистът е изкарал неуспешни проби в Нафтекс през 2006 година.

"Аз държа чужденците да са с класа над българските футболисти. Не означава, че след като е чужденец, дай тука да ги взимаме ей така. Иняц ще премине проби", коментира Йордан Димитров.

До момента нови попълнения в отбора са нападателят Явор Въндев, защитникът Ангел Йошев и колегата му Борислав Стойчев, както и Костадин Аджов. Всички те ще се обвържат с договори, чиято продължителност е най-малко за две години.

Вашият коментар