Мистерия с БГ мачовете по ТВ

2010-11-23 01:01:00

Закриват Pro.bg и откриват нов канал. Мачовете от Шампионската лига и Лига Европа остават, но крият какво ще стане с българското първенство

 

Тотална мистерия обхвана излъчването на мачовете от "А" група още от пролетния полусезон. Не се знае изобщо по кой канал ще могат да се гледат срещи родния шампионат и купата на България и дали ще съществува настоящата наситеност от БГ двубои на екрана. 

 

От януари следващата година на мястото на Pro.bg ще се появи изцяло нова телевизия, съобщиха вчера от "Би Ти Ви Медия Груп". Новият канал ще предлага разнообразна селекция от програми, които ще включват кино и спорт. "Ще продължим да излъчваме футболните срещи от Шампионската лига и Лига Европа, но не искаме още да разкриваме какво ще се случи с мачовете от българското първенство", коментира пиарката на медийната група Ина Маркова. Тя не поясни и какво ще е името на новата телевизия с марка bTV.

 

"Важно е да се уточни, че журналистите от Pro.bg ще останат на работа, но вече ще се занимават по новите програми. В момента тече преструктуриране, което ще стане ясно до месец", каза още Маркова.

 

"Цялостното препозициониране и смяната на марката на Pro.bg е следваща стъпка в нашето развитие", коментира оперативният директор на медийната група Вики Политова.

Вашият коментар