Митал и Титан се сръфаха за пари

2010-11-13 10:40:00

Азиатците напират за 6.6 млн. евро, българите претендират за подобна сума

 

Неприятностите за Титан и ЦСКА във финансов план продължават да се редят един след друг. Поредна серия от сагата "Митал-ЦСКА" е започнала тези дни, твърди "7 дни спорт". Индийците претендират за 6.6 милиона евро, които се събират от кредит и лихвите по него. В Титан са получили нотариална покана от страна на Митал.

Собствениците на ЦСКА обаче не са се трогнали и твърдят, че и те имат да взимат пари от фирмата на Прамод "Финметалс". Те трябвало да постъшят по сметка на фирмата "Игория", собственост на Титан. Тя е сред кредиторите на Кремиковци и е наляла там 4.9 милиона лева. Те са били получене именно от "Финметалс". Проверка на медията обаче показва, че титаните си остават с борч от близо 6 милиона лева. От ръководството на българската фирма обаче твърдят, че след приравняването остава разлика от не повече от 300-400 000 евро.

Дори да се реши въпросът без много шум, хаосът пак е пълен. ЦСКА виси с милиони на държавата, от клуба е проплакала половината А група, директно обвиняем е за "сомалийската" приказка в Сливен, както и с недоимъка в Пирин заради дълговете към тези два клуба. Освен това се оказва, че шумно афишираните ремонти на Армията и Панчарево ще се отложат с няколко месеца, може и година, заради документни неуредици. Добавя се, че бившият президент прекарва доста време в съда, за да обяснява липсата на едни 35 милиона от Кремиковци и ЦСКА, а един от шефовете – Емил Костадинов за малко не стана за срам, като аха да до доведат насила да свидетелства по делото на Томов.

Спирането на тока от време на време в базите на ЦСКА пък не се смята за проблем, тъй като си намериха генератор.

След това идват спортно-техническите проблеми. Базата на юношите стана паркинг само и само да се спестят няколко милиона за подземен такъв в новата спортна зала на София. Освен това децата и младежите вече ги пердашат под път и над път във всички турнири. Кризата с треньорите е огромна. Преставителния тим смени осем за календарната година, а някакви незнайни сърби съсипват бъдещето на "червените" юноши с резултати от рода на 0:8 от Левски и 0:3 от Черно море.

В същото време от "7 дни спорт" подсказват начина, по който ЦСКА може да тръгне по чисти път – президентът да ползва конституционното си право и да опрости дълговете на клуба. Това обаче едва ли ще стане, тъй като ще бъде създаден прецедент, от който ще искат да се възползват всички отбори и спортни клубове у нас. ЦСКА все пак има известно право, тъй като е единствения клуб у нас, който си плаща за ползването на базите, на които се състезава.

Вашият коментар