Митко Събев: С Бобич спечели не само Черноморец

2010-07-27 23:58:00

Черноморец благодари на бившия германски национал, чакат го в Бургас заедно с Щутгарт

Спортно – техническият щаб на "Черноморец" (Бургас) изрази благодарността си към Фреди Бобич за професионализма и човешките качества, които той демонстрира по време на работата си като изпълнителен директор на клуба.

Бобич реши да се завърне в "Щутгарт", което се обяснява с факта, че там бяха най-успешните години от активната му футболна кариера заедно с мениджъра на "Черноморец" и близък негов приятел Красимир Балъков.

"Фреди е един изключителен професионалист, който за наша огромна радост дойде да работи в България. У нас сме свикнали винаги да се оценява по това кой какво получава, а не кой какво може да даде. При нас обаче нещата са поставени на тази основа и затова ще кажа, че това, което получихме от Фреди за времето на неговия престой в Черноморец Бургас, е неоценимо. Ако трябва да съм още по-конкретен, ще спомена, че чрез неговата работа направихме големи крачки напред като организация, структури, позитивен начин на мислене и работа. Но с идването на Фреди в България не спечели само Черноморец, спечели българският футбол като цяло. Само година след неговото привличане в Бургас той единодушно бе избран от УС на Щутгарт за спортен директор, което потвърждава и правилността на нашия избор, а това ни прави щастливи и горди. Вярваме, че с избирането на Фреди Бобич на този висок пост ние ще имаме приятел и партньор, който ще допринесе за сближаването на нашите два клуба в още по-голяма степен", заяви в интервю председателят на Съвета на директорите на "Черноморец" (Бургас) Митко Събев.

Мениджърът на тима Красимир Балъков също сподели: "Самото присъствие на Фреди Бобич в Черноморец донесе в един български клуб духа на промените и което е още по-важно, този дух се усети в една територия, която е изключително важна за развитието на футбола – манталитета. Затова ще е трудно да запълним отсъствието на Фреди. Това, което служителите и всички работещи в клуба усвоиха и научиха от него, ще бъде от голяма полза в бъдеще. За това, което свърши Бобич, аз мога само да му благодаря и да му пожелая много успехи в Щутгарт. В негово лице ще имаме един сигурен партньор и занапред."

В близко бъдеще ще бъде организиран приятелски двубой на стадион "Лазур" между отборите на Черноморец и Щутгарт, а служители на бургаския клуб ще трупат опит от своите колеги в Германия. Това са само първите стъпки в бъдещото сътрудничество между двата клуба, което е планирано да се разраства.

Вашият коментар