Михайлов официално аут от БФС

Начало » Михайлов официално аут от БФС


Делегатите на Конгреса на БФС приеха оставката на досегашния президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов с 303 гласа „За“, 12 – „Против“ и 0 въздържали се.

Той пое поста от 2005 година и управлението му бележи най-големия упадък на българския футбол в историята му. Въпреки очевидните проблеми – унищожена конкуренция в първенството, слабо съдийство, нежелание за работа с държавните институции, различни стандарти в отношението към клубовете и най-важното – тотално разбит и дискредитиран национален отбор, Михайлов не пропусна в прощалната си реч за пореден път да се изкара жертва на агресия и клевети и да изтъкне заслуги за развитието на футбола в България.

„Уважаеми приятели, скъпи гости, днес, 15 март, се навършват точно 100 години от Конгреса, в който България е приета във ФИФА. Навръх тази годишнина всички ние, хората, които работим за българския футбол, сме принудени да се съберем по повод, причинен от яростна агресия, клевети и агресия с цел подмяна на демократично избраното ръководство на БФС. Всякакви опити да се лепне петно, да се задрасква, да се обижда, особено неморални“, започна Михайлов.

„Извинявам се, че гостите, че пред собствените им очи е саботирана работата на честно избраното ръководство. Изпращат се доноси до световните централи. Това, което се случваше в последните години, беше футбол по време на холера. Пречеше ни се да развиваме и пазим футбола от вмешателства и външни намеси“, продължи той.

„Горд съм с цялата администрация и всички служители на Българския футболен съюз. Колкото и да се отрича, никой не може да отрече постигнатото от това ръководство на БФС. Разкрил съм купищата реверанси към всички клубове от всички дивизии. Не съществува ненаказано добро. Виреят демагози, но всеки е свободен сам да определя собствения си морал. Винаги съм вярвал, че качеството не трябва да се концентрира на едно място, а да бъде навсякъде във всички нива на пирамидата“, каза още Михайлов.

„Именно затова във всички години съм се стараел да откликна да помогна на клубовете. Няма как да благодаря на онези „революционери“, които не разбраха, че на футбола не му трябва революция, а мир и обединение. Същите онези предизвикаха грозна революция на улицата и в който ви благодаря, нека Господ ви пази и честит юбилей“, завърши Борислав Михайлов.

Преди Конгреса Михайлов влезе през заден вход в залата и не уважи представителите на медиите. Интересен факт е, че преди гласуването на оставката му бе вмъкнато, че той „се освобождава от отговорност за действията му в Централата“, в което някои медии видяха сериозна доза двусмислие.