Михайлов още е за дебелариума

Начало » Михайлов още е за дебелариума

Николай МихайловКапитанът на Левски и шокиращо част от националния отбор Николай Михайлов все още е потенциален клиент на дебелариума, тъй като е с над 15 кг над нормата.

По време на лагера на националния отбор всички играчи са минали през кантара и при стража на сините той е показал 108 кг. Оптималното тегло на вратаря е не повече от 90 кг, което означава, че той има да сваля поне 15 кг, за да е в най-доброто си физическо състояние.

Преди месец от Левски се похвалиха, че Михайлов е стопил 22 кг, което означава, че при започването на подготовката теглото му е било 130 кг. Именно наднорменото тегло беше една от причините Михайлов да не играе при треньора Петър Хубчев.

Наследникът му Георги Тодоров на няколко пъти индиректно обвини бившия национален селекционер за лошата форма на Михайлов. В момента вратарят е като преобразен и е един от малкото футболисти на Левски, които се представят на ниво от началото на сезона.

Михайлов се превърна в лидер на тима и почти след всеки мач събира играчите в центъра на терена и прави кратък разбор. Формата му обаче притеснява и собственика Наско Сираков, който призна наскоро, че Михайлов има още работа по възвръщане на формата си.

Въпреки че все още е с кила отгоре, явно играчът е впечатлил националния селекционер, който му прати повиквателни за повиквателна в националния отбор за мачовете с Ирландия и Уелс, въпреки че Михайлов не взе участие в тях.