Михайлов хвърли оставка и уточни: Топка е, няма гаранции за успех!

Начало » Михайлов хвърли оставка и уточни: Топка е, няма гаранции за успех!

Борислав МихайловБорислав Михайлов официално подаде оставка като президент на БФС. Това съобщи лично той след извънредното събрания на Изпълнителния комитет на Централата.

„Искам да ви успокоя, че подадох оставка. Откакто се завърнах във футбола, всички бяха подложени на нечуван натиск, клевети и агресия. Въпреки това, изпълнихме голяма част от целите, които бяхме приели на последния Конгрес. Националният отбор не се представи на ниво, както всички искахме. Когато е топка, няма как да имаме гаранции за успех. Всичко от нашия футболен съюз е изпълнение. Ние сме изцяло дигитализирани“, обясни бившият любимец на феновете пред журналистите в Бояна.

„Именно заради всички усилия, които полагаме за по-високо ниво работим така. От завръщането ми насам от 2 години са въведени в ескплоатация 19 терена и откриваме още 3 до края на годината. Организационната структура на БФС беше направена от млади хора. Всички проблеми щяха да се решат, ако не бяхме удушник за родното общество. Благодаря за работата в името на футбола, макар и в ненормални условия. Няма да отговарям на въпроси, имаме оставката ми, която е благодарение и на вас. Нито един клуб не ми е искал оставката, а мен те ме избират“.

Тук Михайлов показва тотална неадекватност, защото официално ЦСКА и Дунав му искат оставката, а собственикът на Левски Наско Сираков призова за същото.

„Футболът е за феновете, но футболните делегати са тези, които работят ежедневно и те избират президентът на БФС. Аз пожелавам да не се намесвате на следващия президент на БФС. Радвам се, че ме държахте във форма“, каза Михайлов.

„На 6 декември ще има ново събрание на изпълкома, на което да бъдат приети покана за конгреса с определени на дата, дневен ред и тн. Технологично време е около два месеца за процедурите са необходими. Най-малко един месец след обнародването на поканата в търговския регистър може да се проведе конгресът“, каза на свой ред изпълнителният директор на БФС Борислав Попов.

Най-вероятната дата, за която се говори и бе загатната от члена на Изпълкома Веселин Балевски е 15 март.

Все още обаче не е ясно дали днешното решение на Изпълкома има юридическа тежест, тъй като неговите членове не са вписани в Търговския регистър.