Молят на колене Бербо за националния

2010-09-20 18:38:00

Искат новият треньор да го убеди, фен от Австралия му се извини с писмо

Масова кампания Димитър Бербатов да се завърне в националния отбор подеха футболни функционери, журналисти и фенове. Както е ясно, бившият капитан заряза държавния тим преди старта на евроквалификациите, а в негово отсъствие паднахме с 0:4 от Англия и 0:1 от Черна гора. Поклонниците на Берба веднага се активизираха след силното начало на сезона му с "Манчестър Юнайтед" и 3-те му гола в дербито срещу "Ливърпул".

Така само за няколко часа след добрия му мач срещу мърсисайдци медиите бяха наводнени от възторжени коментари и хвалебствия, внушаващи, че Бербатов е футболен месия и всички трябва на колене да го помолят да се върне в националния отбор. Рамо на кампанията удари дори президентът на "Левски" Тодор Батков. "Бербатов е най-добрият действащ български футболист, сподели Батков пред Би Ти Ви. – Жалко е, че не играе за България. Новият треньор трябва да направи всичко възможно да го върне в отбора.

Искам да припомня, че българи от гурбет са зарязвали семейство, работа, за да участват във войните и да помогнат на родината си. При нов треньор, при мъжки разговор, защо да няма шанс да се върне?! Може би българската действителност го е отказала, но, от друга страна, като при всеки спортист има възход, после падение".

Суперлативи за Бербатов изобилстват и по световните медии, като акцентът идва от думите на българина, който посвети головете си на мениджъра Алекс Фъргюсън. Фен от Австралия пък дори написа извинително писмо до Берба, в което моли за прошка нападателя за критиките, които му е отправил в последните 2 години.

Вашият коментар