"Моряците" пребити и в Каварна

2010-11-07 19:52:00

Черно море отнесе четири топки във второ поредно гостуване

 

По всичко изглежда, че не бившият треньор Велизар Попов е виновен за трагичното представяне на Черно море в шампионата, тъй като и след като той си тръгна, "моряците" се представят все така безобразно. Този път те допуснаха да бъдат победени на терена на един от най-гостоприемните домакини в А група – Калиакра. Каварненци спечелиха едва втора победа у дома в А група като се наложиха с 4:0 в мач от 13-я кръг.

Калиакра потърсиха дузпа още в 10-та минута, но съдията Костадинов наказа Иван Александров с жълт картон за симулация. Наказателен удар за домакините все пак имаше – пет минути по-късно за задържане на Тянко Дяков в наказателното поле. Резервата Петър Денчев – Шмайхела обаче стана герой, спасявайки шута от бялата точна на Ивайло Раденцов.

След скучновати двайсетина минути, в които Черно море имаше леко територално предимство, Калиакра излезе напред с гол на Четин Садула, който оставен сам отдясно не сбърка.

Каварна бързо реши мача след почивката. Първо Садула в 46-та минута изпусна сам срещу Денчев, но малко след това Иван Александров беше безмилостен в подобна ситуация и почти обезмисли предстоящото влизане на Марио Жардел за Черно море, като направи 2:0. И в двата случая защитата на варненци се изяви по възможно най-трагичния начин, позволявайки на играчи на съперника да излизат на стрелкови позции от самия център на терена.

Варненските подаръци за комшиите от Каварна продължиха и 16 минути преди края, когато Марко Марков – Малкия Жардел се разходи като на парад в наказателното поле и с мощен удар в горния ъгъл направи резултата класически. Домакините още се радваха на гола си, когато като на шега стигнаха и до четвърти гол. Марко Марков се заигра по лявото крило, пусна технично на Садула и последният с кинжален удар опъна мрежата зад бедния Петър Денчев.

Калиакра вече е с 13 точки и напусна опасната зона, където бе пратен Сливен. Каварненци се изстреляха на 11-то място в класирането. Черно море има 18 точки и удържа деветата позиция.

 

КАЛИАКРА – ЧЕРНО МОРЕ 4:0
голмайстори: 1:0 Четин Садула 34, 2:0 Иван Александров 51, 3:0 Марко Марков 75, 4:0 Четин Садула 78.

КАЛИАКРА: Йордан Господинов, Мартин Димов, Детелин Димитров, Антон Димитров, Ивайло Раденцов (88-Георги Филипов), Иван
Александров, Николай Петров (63-Георги Станчев), Антон Петров, Георги Кичуков, Марко Марков, Четин Садула (80-Милен Бонев)

ЧЕРНО МОРЕ: Петър Денчев, Адемар Жуниор (53- Марио Жардел), Никола Домакинов, Танко Дяков, Даниел Димов, Марко Тиаго, Даниел Георгиев,Александър Александров, Данаил Ратников (62- Румен Николов), Ели Маркес (54- Георги Божилов), Йордан Юруков

стадион: "Калиакра"
зрители: 1500
главен съдия: Александър Костадинов
жълти картони: Иван Александров, Антон Димитров, Детелин Димитров (Калиакра), йордан Юруков, Александър Александров (Черно море)

Вашият коментар