Мъри доволен от мача с Русия

2010-08-11 20:50:00

"Стана добра проверка. Като игра и поведение на терена се представихме добре. Опитахме се да контролираме събитията през целия мач и смятам, че от части това се получи. До 60-ата минута Русия не ни създадоха проблеми", заяви селекционерът на българския национален отбор Станимир Стоилов след контролата със "Сборная". Нашите отстъпиха с 0:1, след груба грешка на Ники Михайлов и последвал безпощаден шут на Роман Широков.

"Изиграхме двубоя със самочувствие, разигравахме добре топката, имахме своите ситуации, но не успяхме да реализираме. В края допуснахме и грешки, но донякъде това се дължи на големия брой смени, които направихме. Не всички наши играчи са в оптимална спортна форма", добави Мъри. В хода на мача Станимир Стоилов пусна постепенно всички футболисти с изключение на резервния вратар Владо Стоянов.

Това бе последна проверка за футболистите на Станимир Стоилов преди началото на квалификациите за Европейското първенство през 2012 г. в Полша и Украйна. Първата евроквалификация за националите ни е на 3-и септември срещу тима на Англия.

Очакван с любопитство дебют с националната фланелка направи Илиян Мицански. "Трудно мога да дам конкретна оценка за него. За двайсетте минути на терена се стара. България има нужда от всички добри футболисти", завърши Стоилов.

 

В същото време селекционерът на Русия Дик Адвокаат остана доволен от победата над България. Това бе първият мач за холандския специалист начело на "Сборная". "Винаги е важно да се спечелиш първия мач. Това е добър резултат, а отборът ни показа, че е концентриран. Знаем върху какво трябва да работим, трябва да подобрим играта си. Но аз мисля, че това не е голям проблем. През второто полувреме играхме малко по-добре, отколкото през първото. Вярваме в своите сили. Нашите първи крачки са Андора и Словакия", сподели Адвокаат.

Вашият коментар