Мъри: Излизаме за победа

2010-08-11 06:47:00

Ивелин Попов и Валери Божинов водят атаката на нашите

Националният отбор по футбол на България ще играе за победа в приятелския мач с Русия, заяви българският треньор Станимир Стоилов по време на пресконференция в Санкт Петербург. Мачът е днес на стадион "Петровский" от 18.00 часа българско време.

"Отборът на Русия по нищо не отстъпва на този на Англия. Тимът на Дик Адвокаат показва комбинативен футбол. По време на приятелската среща трябва да бъдем пределно концентрирани", не спести похвалите си към "сборная" Стоилов. България стартира евроквалификациите с мач срещу „трите лъва” на 3 септември.

"Решението на Бербатов да не се състезава повече за националния отбор е сериозен удар за нас. Но ние имаме няколко млади и много обещаващи футболисти. И точно в такива мачове, като с Русия, се появяват възможности да оценим способностите си за в бъдеще. Разбира се, че ще има промени след отказването на Бербатов, ще се промени организацията на играта, както и тактическата схема. Проблем за нас е и загубата на Димитър Иванков. Травмата на Тунчев, както и загубата на двама легионери от Русия – Благой Георгиев и Георги Пеев също. Ние имаме млад, но перспективен отбор. Някои наши футболисти се състезават за сериозни чуждестранни клубове. А изпитание, като това с националния отбор на Русия, ще им позволи да повишат нивото си. За този мач не съм се консултирал с нито един от футболистите ни, които играят в руското първенство. Смятам, че и така познавам доста добре съставът на съперника. Според мен, националният отбор на Русия по нищо не отстъпва на английския. Тимът показва впечатляващ и комбинативен футбол. Налага се да играем на предела на концентрацията, за да се справим със съперник като Русия", сподели очакванията си Стоилов.

На въпрос, кои руски футболисти от националния тим харесва Станимир Стоилов, той отговори: „Всички играчи са много добри. Националният отбор на Русия е силен точно заради колектива”.

11-те за България: Николай Михайлов, Станислав Манолев, Илиян Стоянов, Иван Иванов, Живко Миланов, Чавдар Янков, Стилиян Петров, Станислав Ангелов, Мартин Петров, Ивелин Попов, Валери Божинов.

Вашият коментар