Мъри и Наско с различни версии за 6-те милиона

Начало » Мъри и Наско с различни версии за 6-те милиона

Станимир СтоиловСтарши треньорът на Левски Станимир Стоилов, даде редовната си пресконференция преди домакинския мач с Ботев Враца от 23-ия кръг в Първа лига тази събота от 17:30 часа. Той продължи да се придържа към версията, че многомилионни оферти наистина са били предлагани на „сините“ за футболисти през зимата, въпреки че във вчерашния ден мажоритарният собственик Наско Сираков обяви, че на са били получавали подобни продложения, за да бъдат отхвърляни.

Стоилов беше още на мнение, че ако ядрото на отбора се запази и догодина, то Левски със сигурност ще бъде в битката за титлата.

„Футболистите трябва да се абстрахират от обстановката и да играят по най-добрия начин. Те следят медии и социални мрежи, може да им влияе. Имаме продадени 6 хиляди карти, което значи, че има минимум 6 хиляди човека на мача, отговорността на футболистите е да играят по най-добрия начин за клуба“.

„Не съм доволен. Терените не са в добро състояние. През април качеството на играта и тренировките ще е на нужното ниво. Сега е колкото да оттренираме, както се казва“.

„Моята истина я казах в Дубай. Имахме предложения за такива оферти, които бяха отказани в края на трансферния прозорец. Отказахме всички видове оферти. Отидоха много повече над тази сума. Накрая имахме предложение за наш футболист, не официално, за около 2.5 милиона. Но това беше при затварянето на трансферния прозорец. Решението беше продиктувано от очакваното положително развитие за клуба. От моя гледна точка няма разминаване да се продават или да не се продават играчи. Имаше оферти за около 6 милиона. За ситуацията с НАП не съм вещ, но нашият спонсор Palms Bet има задачата да изпълни ангажиментите както към клуба, така и към мен и футболистите да изплащат заплатите. Това ще е една сигурност за клуба“.

Сираков потвърди съмненията: Оферти за 6 млн. не са идвали

„Моята истина, която може да потвърдим с официални документи. За около 6 милиона имахме предложения за наши футболисти, които решихме да откажем. Не мога да лъжа, досега не съм лъгал. Питайте Сираков какво е имал предвид. Левски трябва да запази пътя по който върви. Не мога да гадая какво ще се случи“.

„За втория полусезон само суперлативи за Ботев Враца. Нашите футболисти не трябва да си вкарват в главите, че има лесни мачове. Много е важно нашите футболисти да оценят силата на Враца. Отборът показа значително израстване тази година“.

„Спортно-технически никога не съм имал проблеми с никого. Решенията са единни за спасението на Левски. Вече казах, че преди имахме оферти за 0 лв, сега спорим дали са за 5 или 7 милиона. Това е показателно каква работа са свършили футболистите. Гледам и повиквателните за националния отбор, сега имаме трима чужденци и трима българи, без младежки и юношески национали. Това е атестат за работата на футболистите. Добре е да има спорове за сумите, защото показва развитието на клуба. Създавам футболен бизнес. Изработвал съм бюджета на клубовете, в които съм бил най-вече от трансфери. Не всеки, който ръководи клуб, може да го изкара на печалба. Феновете на Левски са най-голямото богатство в момента. Ние сме тук да работим“.

„Уморих се от тези неща, върнах се когато нямаше накъде. Хората, които работят, заедно със спонсора, направихме, така че да изчистим доста големи задължения. Левски трябва да направи последната крачка дори и със спорове, за да изчисти задълженията към НАП. Нямам намерение да бягам от проблеми и истина. Но Левски трябва да бъде спасен по всякакъв начин. Казал съм на когото трябва от какво не съм доволен и какво трябва да се направи“.

„Футболистите са прекалено млади, тепърва започнат да трупат футболно самочувствие. Левски търси футболисти с решими проблеми. Всички футболисти имат решими проблеми, решават ги и израстват. Имаме достатъчно добра група. Този отбор на Левски в следващите две години, дори да не бъдат взети нови играчи, може да бъде в борбата за титлата. Трябва увереност и самочувствие. Ако има напускащи, трябва да има и новопристигащи. Ако се запази отборът, ще бъде в борбата за титлата догодина. Той вече показа на какво ниво играе в българското първенство и в Европа. Беше нещестие да отпаднем от Европа. Догодина Левски трябва да бъде в борбата за титлата. Другото трябва да бъде решено на масата. Футболният и фенският капитал са на лице, а дори аз да несъм тук, отборът има потенциал догодина да се бори за титлата“, заяви Стоилов.