Мъри набеляза 32-ма за Москва

2010-07-25 21:37:00

От дълъг списък с 32-35 футболисти ще се пресява отборът, с който България ще потегли в квалификациите за Евро 2012. От тях ще бъде излъчен и съставът за контролата срещу Русия в Москва на 11 август.

Тези, които не бъдат извикани, остават в сметките за следващите двубои. Някои обаче могат да отпаднат трайно. Окончателният състав за проверката срещу "сборная" на стадион "Локомотив" в Москва ще изплува на бял свят в средата на следващата седмица. Не се очаква отказ от нито един от играещите в чужбина футболисти.

Датата за контролата фигурира в официалния календар на ФИФА и задължава клубовете да освобождават повиканите в националните отбори играчи. Сред "легионерите" ще отсъстват лекуващите контузии Благой Георгиев (Терек) и Велизар Димитров (Металург). Под въпрос заради травма е и Георги Пеев (Амкар).

Останалите познати герои, начело с Мартин Петров (Болтън), Стилиян Петров (Астън Вила) и Валери Божинов (Парма), ще са на линия. За мача с Русия ще бъде повикан хитово представящият се Илиян Мицански (Кайзерслаутерн).

Той и другите "чужденци" ще пристигнат направо в Москва. Групата национали от българското първенство ще пътува с редовен полет от София. В разширения списък от 32-мата са нападателите Мартин Камбуров (Локо Сф/Далиен) и Димитър Макриев (Ашдод).

Вашият коментар