Мъри подаде оставка

2010-09-07 22:26:00

Станимир Стоилов подаде оставка веднага след края на срамната загуба с 0:1 от Черна гора. Националният отбор на България отстъпи във втори пореден мач от европейските квалификации за първенството в Полша и Украйна през 2012 година. Миналият петък представителният ни тим отстъпи с 0:4 като гост на Англия.

"Не търся причините за загубата другаде, освен в себе си. Да, това вероятно бе последният ми мач начело на националния отбор. Днес се опитахме да победим, желаехме да дадем всичко от себе си. Момчетата се стараеха, но не се получи, но аз търся вината единствено в себе си", заяви Стоилов.

"Мач, който трябваше да спечелим. За жалост не можахме да се възползваме от положенията си. И след като прецених, че загубихме домакински мач и се отдалечаваме от класирането, на тази база взех решението да си подам оставката. Исках да победим, но за жалост не можахме. Опитах се да направя националния отбор да играе по-атакуващо, с повече рискове в защита. Мислих, че в тази група България има шанс да се класира и да се надиграе с противниците си, но явно не стана така. Феновете днес подкрепяха отбора. Това че определени медии имат негативно отношение към мен, влияе единствено на футболистите", анализира мача Стоилов.

"Опитах се да наложа по-атакуващ стил, но явно не ни стигнаха възможностите. Пожелавам успех на новия треньор. Аз ще съм най-големият фен на националите", категоричен бе Мъри.

 

По-късно оставката бе приета от Борислав Михайлов. "Афектиран съм, не мога да спя от няколко дена. Приемам решението на Стоилов, коректно постъпи. От утре почвам да търся треньор. За чужденец обаче трябват пари. Нещата не са толкова лесни. Понякога и вие журналистите сте виновни. Все едно винаги сме били Англия, та се създаде такова напрежение", коментира след мача президентът на Българския футболен съюз.

"Не може да се работи в такава атмосфера. Нещата не вървят. Постоянно се работи под напрежение. Не съм решил бъдещето си. Може би ще дам път на младите. Ако новият треньор ме повика, ще дойда. Хората в България са доста претенциозни. Искат победи, ние не можем да ги постигнем. Лагерът ни мина под огромно напрежение. Опитваме се да не го показваме, но е така", призна пред медиите защитникът на националния отбор Илиян Стоянов.

"Мрачно е в националния отбор. Виждам го и в останалите си съотборници. Стартирахме с две загуби, а още не са и почнали квалификациите. Жалко за феновете. Дойдоха, подкрепиха ни, ние паднахме. Единствената вина е в нас. Не мислете, че ни е лесно. Но няма настроение. Позитивизмът ще го върнем само с победи", потвърди думите на Илиян Стоянов, нападателят на България Валери Божинов.

 

"Нямаме отбор, който да побеждава", бе лаконичният коментар на Емил Костадинов. Запитан от представител на Канал 3 докога ще е така, бившият нападател на националния отбор и сега шеф в ЦСКА отговори: "Докато Сашо Диков направи националния ни отбор".

Вашият коментар