Мъри пое Анортозис

2010-12-27 18:15:00

Цанко Цветанов е сигурен в щаба на Стоилов

Бившият селекционер на България Станимир Стоилов застана начело на кипърския Анортозис, съобщават местните медии. Продължителността на договора е за 1.5 години и вече е подписан официално. Все още не е ясно какъв ще е щабът на Стоилов, но според различните информации в него ще влиза и Цанко Цветанов.

Той работи със Стоилов и в Левски, след това и в Литекс, а за последно беше част от щаба му и в националния отбор. Цветанов остана на работа и след оставката на Мъри, но само заради молбата на Лотар Матеус.

Стоилов ще дебютира за новия си отбор още в самото начало на следващата година. Тогава Анортозис играе с лидера в класирането АПОЕЛ Никозия. В момента тимът на Стоилов е едва шести.

"Приемам поредното предизвикателство в голям клуб със стогодишно история. Ще се опитаме да влезем във финалната четворка и да спечелим купата," коментира Стоилов пред Гонг целите и амбициите на Анортозис, през този иначе тежък за клуба период.

Още преди да се махне от националния отбор, треньорът беше заявил, че има желание да се завърне на клубно ниво. Намеренията му бяха да ръководи тим от чужбина. Името му се свързваше с редица отбори, но в крайна сметка той прие офертата на Анортозис.

Мъри сподели, че една от целите му също така е да продължи успешната работа на българи в Кипър. "Постигнах добри резултати в Левски и Литекс," завърши Стоилов. "И сега се радвам, че един българин ще има възможност да работи в един от грандовете в Кипър. Доста треньори и играчи са работили тук, и аз не бива да отстъпвам нивото."

Вашият коментар