Мъри прибирал 25 000 лв. на месец, Наско отказал и 5000

2010-09-10 01:48:00

Подалият оставка като селекционер на националния отбор Станимир Стоилов е прибирал чисто 25 000 лева месечно от БФС. По договор като директор на представителния ни тим пък Наско Сираков трябвало да получава по 5000 лева заплата. От вчера и двамата официално вече не изпълняват тези длъжности, след като скъсаха договорите си с БФС по взаимно съгласие.

 

Оказа се, че Сираков даже не бил получил нито едно месечно възнаграждение, откакто е назначен за директор. Наско не желаел да вземе тези пари.

 

След среща между Станимир Стоилов и президента на БФС Борислав Михайлов бе решено на екс селекционера да бъде изплатена пълна заплата за месец септември – 25 000 лева. Мъри се е отказал да търси каквото и да е било обезщетение. Той се съгласил максимално бързо да прекрати взаимоотношенията си с футболния съюз, за да не пречи на назначението на нов треньор.

 

"Нямам морално право да искам обезщетение, тъй като не си свърших работата", заяви Станимир Стоилов.

 

Разкритието за истинските възнаграждения на Мъри и Наско опровергава твърденията, че за сумата, която им е плащана, българският футболен съюз спокойно е можел да си позволи да назначи именит чуждестранен специалист.

 

Стоилов и Сираков подадоха оставки след загубата с 0:1 от Черна гора в квалификация за Евро 2012, играна във вторник. Преди това България, водена от тях, падна 0:4 от Англия на "Уембли".

Вашият коментар