Мъри следи стриктно парите на Герена, обявиха заплатата на новия

Начало » Мъри следи стриктно парите на Герена, обявиха заплатата на новия

Станимир СтоиловЛевски в никакъв случай не отчете случайно рекордната печалба от 6 000 000 рева от януари до края на октомври 2022 година. От „Герена“ разкриха, че са ограничили драстично разходите във всички сфери, а отделно се е повишил в пъти контролът на изразходваните средства, пише „Мач Телеграф“.

Основният спонсор на „сините“ е сайт за залагания, но огромната заслуга за подобряващите се финансови резултати имат и феновете.

Инициатор на това е бил треньорът Станимир Стоилов, който обикновено прекарва между 10 и 12 часа на стадион „Георги Аспарухов“. Неговите проверки засекли дори спекула около косачката, с която поддържат терените. Преди масираните проверки „сините“ плащали по 3000 лева на месец за гориво, а след тях сумата намалява три пъти – до 1000 лева.

Това накарало Стоилов и изпълнителния директор Иво Ивков да се вгледат още по-дълбоко във финансите на Левски, което е дало много положителни резултати.

В същото време първото зимно попълнение на Левски Рикардиньо се нареди до най-скъпоплатените играчи в клуба. Той ще прибира по 8 хиляди евро на месец. Толкова получават само още двама в съблекалнята на сините – това са офанзивните играчи Георги Миланов и Ивелин Попов. Двамата са тарторите на отбора, като е интересното, че в различни период от кариерите си са взимали наградата за Футболист на годината на България.

Третият такъв в сегашния състав на Левски е Николай Михайлов. През есента обаче опитният страж загуби титулярното си място за сметка на Пламен Андреев, който преди дни навърши 18 години. Затова и оставането му през пролетта в клуба не е сигурно.

Рикардиньо бе обявен за играч на Левски тази седмица. Още миналата 21-годишният нападател пристигна в София и премина задължителните медицински и функционални изследвания. Резултатите от тях бяха добри и след това младокът подписа договор за 3 години, който влиза в сила от 1 януари. Рикардиньо пристигна на „Герена“ като свободен агент и за него не е плащана трансферна сума. Вече бившият му клуб Гремио обаче ще получи сериозен процент при бъдеща продажба на играча.

В Левски бразилецът ще получава заплатата на освободения от състава нигерийски национал Абдулахи Шеху. Той дойде в отбора след старта на кампанията. Универсалният играч, който бе ползван като дефанзивен халф, централен защитник и десен бек, обаче не впечатли в общо 9 мача със синята фланелка, като в едва 4 от тях бе в стартовата единайсеторка. Нигериецът имаше договор с клуба до края на сезона, но се съгласи да го прекрати, без да иска неустойка.

Засега привличането на нови играчи на Герена е „замразено“, като се очаква развитие по сделката за смяна на собствеността на клуба.