Мъри ще мъдри оставка, ама не сега

2010-09-04 17:00:00

Когато шансовете намалеят, ще го направя. Но е рано да отписваме Евро 2012, заяви Стоилов

Селекционерът на България Станимир Стоилов призова да не се наслоява негативизъм преди втората ни европейска квалификация във вторник срещу Черна гора. Запитан дали евентуален неуспех може да предизвика катаклизми и треньорска промяна, Мъри заяви: "Когато шансовете намалеят, тогава ще се замисля. Рано е да отписваме възможността за класиране на европейското".

"Методите и работата понякога носят успехи, друг път – неуспехи. Нормално е да се замисля, ако наистина шансовете ни започнат да намаляват, но засега едва ли ще променям методите. Допуснахме сериозна загуба, но се видя, че и България може да играе равностойно. Англия има класни играчи и е нормално да реализира това, което създаде. Момчетата ще се постараят в следващия мач да покажат най-доброто от себе си", добави Стоилов.

За разлика от Наско Сираков, той не хвърли вината за 0:4 на "Уембли" върху недисциплинирани футболисти, а пое сам критиките: "Не трябва да търсим причините за поражението в отделен играч. Явно не успях да организирам добре играта, за да реализираме. Защото да имаш на "Уембли" четири-пет голови положения и да не реализираш нито едно…"

"Разочаровани сме най-вече от резултата, все пак стартирахме квалификация. За жалост се оказа, че класата на Англия пролича, а ние не успяхме да реализираме. В крайна сметка загубата си е факт. Положенията, които създадохме не отговарят на отбор, който иска да печели точки. Единственото, което ни задоволяваше, беше спечелване на точки. Създадохме пет-шест положения. Те също, но ги реализираха. Доста наивно накрая се оголихме", коментира катастрофалната мисия Лондон българският селекционер.

Станимир Стоилов взе отношение и относно две от смените – Минев вместо Манолев и Пеев вместо Ивелин Попов, за които беше критикуван. Третата бе Рангелов вместо контузилият се Божинов.

"На моменти може да се каже, че смените се отразиха положително на играта, на моменти – отрицателно. Наложи се две от смените да бъдат принудителни. Съставът, който избирахме е оптималният. Централните бранители Иванов и Стоянов се справиха горе-долу добре, въпреки че накрая ги оставихме сами да се справят с бързите нападатели на Англия", заяви Мъри след кацането на националите на летище София.

Вашият коментар