Най-актуалният треньор в Първа лига избра ЦСКА

Начало » Най-актуалният треньор в Първа лига избра ЦСКА

Бруно АкраповичСлед като преди няколко сезона подписа с най-големия клуб до момента в кариерата си – Локомотив Пловдив, босненският треньор Бруно Акрапович прави още по-голяма крачка напред с ЦСКА. Той вече е обявил в Пловдив, че напуска, като се позовава на клауза в договора си. Според нея при по-добра оферта и негово желание да си тръгне настоящият му клуб няма право да го спира.

Очаква се официалното подписване на контракта да стане в понеделник. През уикенда Акрапович е уточнил всички детайли по договора на 5-часова среща с ръководството на „червените“. В сряда той трябва за първи път да изведе на тренировка играчите на „червените“.

В Борисовата градина са преговаряли със специалисти от чужбина, но е надделяло мнението, че на този етап от сезона е риск западняк да застане на треньорския мостик. За избора на Акрапович решаващи се оказали няколко фактора. Най-вече способността му да печели решителни мачове. Също и фактът, че е полиглот, владеещ говоримо 9 езика – български, сръбски, немски, английски, френски, испански, италиански, турски и албански, което гарантира пряка комуникация с всички от многонационалната селекция на „червените“.

Спецът има и славата на страхотен мотиватор, изповядващ модерния днес директен футбол.

В кариерата си на играч Акрапович се засече с Юрген Клоп в Майнц. А след това и с Цанко Цветанов в Енерги. Като наставник е водил втория тим на Волфсбург, отбори в Хърватия, Гибралтар и Македония. От 2017-а е в Локомотив (Пд), където спечели два пъти купата и веднъж суперкупата на България.

Bgfootball.com припомня една малка, но доста значителна подробност. Началото му на Лаута беше повече от слабо, но Христо Крушарски удържа на натиска да го освободи. Твърде е съмнително, че с подобен старт на Армията Акрапович ще успее да се задържи дълго, затова надеждите за бързи резултати и отличната му работа на Лаута не е изключено малко да се разминат.