Наказан съдия: Забъркаха ни в схеми, за които не знаем дори, че съществуват

2011-02-22 09:20:00

Винаги сме отсъждали по съвест и всички съдии трябва да го правят, категоричен е страничният рефер Петър Тарълов

Темата за футболните ни съдии, които БФС изхвърли от съдийството преди няколко дни, продължава да вълнува приятелите на най-популярната игра. "На основание чл. 36, т. 2 и чл. 52, т. 2 от Правилника на съдийството в Република България и морално-етичния кодекс на БФС, изважда от състава на българското съдийство Лъчезар Йонов, Петър Тарълов, Емил Митев, Пеньо Ташев, Руслан Минчев и Веселин Рашков", се казва в официалното становище по случая, публикувано на официалния сайт на Централата.

BGfootball.com се свърза с един от реферите – Петър Тарълов, който категорично отрече, заедно с колегите си да имат каквото и да е прегрешение, заради което да бъдат толкова тежко наказани.

"Никой не ни се е обадил, за да ни информира за наказанието, което ни беше наложено. Ние даже нямаме представа какви са конкретните членове и алинеи от въпросния правилник. Знаем единствено, че сме извадени от съдийството", започна Тарълов.

"Заедно с колегите нямаме ясна идея какво да предприемем от тук нататък. Изчакваме официалното решение, искаме да се запознаем с мотивите и едва след това ще мислим как да защитим правата и реномето си. Чакаме документите, да видим и сроковете, защото винаги може да има грешка или някакво разминаване между това, което е публикувано в Интернет и официално излязлото. След това ще се консултираме със специалисти и ще предпиемем следващи стъпки", добави той.

"Искам да подчертая, че ние не се чувстваме виновни за нищо, смятаме че сме ощетени и едно такова решение зачерква нещо много важно не само от кариерата ни на съдии, но и от живота ни. Лъчезар Йонов има 21 годишна кариера, Емил Митев е от 15 години в съдийството, аз се занимавам вече 13 години".

"Болно ни е, че имената ни бяха забъркани в разни схеми, за които ние никога не сме предполагали, че могат да съществуват. Аз и колегите ми бяхме удивени от думите на Ангел Бекяров и за схемите, за които той говори преди няколко дни. Не бих искал конкретно да коментирам какво точно е казал, но съм на мнение, че ако той е видял нещо нередно тогава е трябвало да даде гласност на проблема, а не да налива сега масло в огъня. Какво се е случило с него тогава ние не знаем, държим да носим отговорност за собствените си действия".

"Не съм чул какво е казал Венцеслав Стефанов (виж тук думите на президента на Славия), но той винаги е бил ексцентричен в изказванията си. Има си организатори на турнира, които преценяват какви рефери им трябват. Работи се по много програми за развитието на съдиите. Мениджърската агенция е решила, че ние сме подходящи за този турнир. С нея имаме контакти от миналата година на семинара в Анталия. После говорихме конкретно и нещата се реализираха".

"В момента не контактувам с хора от съдийските среди, но най-близките ми приятели ми оказват огромна подкрепа. Това са истинските ми приятели. А завистници и лоши хора има навсякъде, във всяка една сфера от живота. Хората, които са до мен в този момент са уверени, че аз и колегите ми не сме направили нищо нередно", разочарован продължи 30-годишният страничен съдия.

"Това, което държа аз и останалите момчета да се знае е, че ни е крайно неприятно, абсурдно и обидно имената ни да се забъркват в манипулиране на мачове, да ни свързват и с тотомафията. И нещо много важно – никъде освен в родните медии няма лоша дума за нас и обвинения в каквото и да е било. Дори президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че никой не се е оплаквал от нашите изяви. Във Венецуела бяхме определени за най-добра съдийска бригада, в Аржентина първоначално бяхме предвидени да свирим финалния мач. Изобщо отзивите от нашето представя    е бяха крайно положителни".

"И много важно – никой, никога дори не е намеквал за наше въвличане в уреждане на мач или нещо подобно. Винаги сме свирили по съвест и всички съдии трябва да го правят", завърши Петър Тарълов.

Вашият коментар