Наказаха хулиганите от Варна

2010-11-28 18:32:00

По 1 година далеч от спортните терени, парични глоби и досъдебни производства за бабаитите на мача Берое – Черно море

Районният съд Стара Загора състави актове по Закона за опазване на обществения ред при провеждане на спортни мероприятия и наложи административни наказания на осем от десетте задържани вчера за футболно хулиганство, съобщи пресцентърът на ОД на МВР.

Вчера на стадион "Берое" по време на футболната среща между отборите на Берое и на Черно море (Варна), възниква инцидент, при който са пострадали двама полицейски служители, охраняващи сектора на привържениците на отбора-гост. Полицаите са нападнати непосредствено след като са предотвратили използването на самоделни бомбички от група привърженици на Черно море. За справяне с последиците в сектора служителите на реда са използвали физическа сила и помощни средства. За 24 часа в РУ "Полиция" в Стара Загора са задържани 10 души на възраст от 17 до 35 години. Всички са привърженици на гостуващия отбор.

На осемте души са съставени актове и са наложени различни по размер глоби, а на петима – забрана за посещения на спортни прояви в страната и в чужбина за срок от 1 година. Срещу двама, за които е установено, че са нанесли удари на пострадалите полицаи, са образувани досъдебни производства за
хулиганство.

Вашият коментар