Намаляват юношеските отбори във В група

2010-11-18 11:58:00

Кризата редуцира все повече и повече финансите на малките отбори

 

Намаляване на таксите за разглеждане на жалби и редуциране на отборите в детско-юношеския футбол са две от промените, които ще влязат в сила от новия сезон в югозападната В група, съобщава pzsport.info.

Решенията за това бяха обявени по време на сбирката на ръководството на БФС с представители на отборите от югозапада, която се проведе в Благоевград. Там областта беше представена от всички четири отбора – Хебър, Бенковски, Чепинец и Локомотив Септември.

Основната тема по време на дискусията за проблемите в аматьорския футбол и този път беше свързана с тежкото финансово състояние на футболните клубове. Някои от представителите на отборите направиха умопомрачителни изказвания, в основата, на които бяха искания за директна финансова помощ от БФС.

"В условията на криза и ние, и клубовете сме зле. Колкото ни позволяват възможностите, ще помагаме, но за директно финансиране на отбори няма как да говорим", коментира от своя страна шефът на БФС Борислав Михайлов.

На дневен ред беше поставен и въпросът за намаляване на изискването за минимум отбори при децата и юношите. В момента всеки тим е длъжен да има по един отбор при деца, младша и старша възраст. От лятото на 2011-та година това ще бъде променено и вместо по 3, клубовете ще могат да поддържат по една формация по-малко. Пак от догодина ще паднат и таксите за жалби. В момента таксата за оплакване от калпаво съдийство например е 250 лева.

Това отказва много от отборите да пускат контестация. Парите за подаване на жалба ще паднат до 100 лева, обещаха от БФС.

Вашият коментар