Натириха шефа на Френския футбол след обидите към Зизу

Начало » Натириха шефа на Френския футбол след обидите към Зизу

Зинедин Зидан

снимка: Даниел Касас/bgfootball.comПрезидентът на Френската Футболна Федерация Ноел Льо Грае бе свален от поста днес на извънаредно заседание на Изпълнителния й комитет, информира “Екип“. Вицепрезидентът Филип Диало ще поеме функциите за известно време.

Рокадата е по настояване на Министерството на спорта след обидите на 81-годишният шеф на френския футбол срещу идола Зинедин Зидан в интервю за радио “РМС спорт“ преди дни. Друг мотив е и нежеланието Карим Бензема да рита за национала, което рефлектира в напрежение между селекционера Дидие Дешан и суперзвездата на Реал Мадрид, довело до напускане на лагера от настоящата “Златна топка“ в първите дни на световното в Катар в края на ноември.

Дешан остава на поста до 2026.

Срещу появилите се слухове за наместване на стария Льо Грае на удобен пост във ФИФА, бившият френски национал Емануел Пти се обърна специално към боса на централата Джани Инфантино в интервю:

“Не слагай такива типове във ФИФА. Наранява много френския футбол, не обича футболистите – простичко е. Всички го мразим, защото е диктатор. Вижте как говори за Зизу! – каза Пти и призна че капитанът на световните шампиони от Франция‘98 Дешан се е дистанцирал от колегите си. – Разбирам близостта му към Грае и подкрепата като към президент, но Световната купа я спечелихме заедно и той ни бе капитан. Не говори… Един туит да бе пуснал да се разграничи от думите на Грае…

Събираме се всеки януари целия отбор от Франция’98, но Дидие вече не идва, не знам защо, може да е заради съперничеството със Зидан. Не го разбирам.“

Реал Мадрид и Мбапе към футболен шеф за Зидан: Уважение към легендата!!!