Нафтата започна с много надежди и огромни амбиции

2011-01-18 11:38:00

Собственикът е друг, финансите са стабилни, успокояват шефовете

Нефтохимик
започна вчера зимната си подготовка, но на стадиона в бургаския квартал Долно Езерово тема номер 1 бяха не новите играчи и плановете за първите месеци, а представянето на новите спонсори на клуба.

Както е известно, миналата седмица досегашните собственици от фирма Евробилдинг Инженеринг продадоха клуба. От днес Нефтохимик вече ще бъде издържан от бизнесмените Николай Филипов и Валентин Каравълчев, които пристигнаха на стадиона.

Валентин Каравълчев ще бъде оттук нататък президент на клуба, а Николай Филипов ще бъде представен като мажоритарен собственик.

"Нефтохимик ще има стабилно финансово бъдеще и сериозни амбиции за завръщане в професионалния футбол", карантираха новите началници на "шейховете" от Бургас.

Те гарантираха, че предстоят поредица от приятни изненади за привържениците на Нефтохимик. Бургаските предприемачи са готови да инвестират в новото си начинание, тъй като притежават просперираща рециклираща компания и са една от водещите фирми за търговия с метали в България. Николай Филипов е председател на Българо-саудитския бизнессъвет към Българската търговско-промишлена палата.

Спонсорът на отбора Николай Филипов призна, че е поставил две основни изисквания за работа пред мениджърското звено. Максимално бързо завръщане на Нефтохимик в професионалния футбол и възстановяването на реномето на клубната детско-юношеската школа като водеща в Югоизточна България.

Вашият коментар