Нафтата на областен финал за Аматьорската купа

2010-11-18 14:55:00

Пародии и циркове провалиха останалите мачове

 

Нефтохимик стигна финала на Югоизточния клон от турнира за Аматьорската купа. "Шейховете" победиха като гост отбора на Елхово с 3:2, предава burgas24.bg.

Бургазлии поведоха с 1:0 преди почивката с попадение на Милен Георгиев. През второто полувреме два гола заби Васил Даменлиев. В края на мача Елхово се върна в мача с два гола от дузпи, но не успя да постигне повече от почетна загуба.

"Срещата премина нормално, нямаме проблеми с контузени играчи. Контролирахме събитията на терена през целия мач. Имаше много публика от Елхово, които приеха срещата като празник, подкрепяха си своя тим с чисто футболни средства и показаха уважение към един голям отбор,", това заяви зизпълнителният директор на "шейховете" Благомир Митрев.

Четвъртфиналите в турнира в другия поток, който съчетава областите Пловдив, Кърджали, Смолян и Хасково, се превърнаха в истинска пародия. Единият от мачовете не се състоя, а другият беше прекратен още в петата минута. Срещата Марица- Родопа (Смолян) изобщо не се игра, след като пловдивчани се отказаха с мотив за болни и контузени. Арда (Кърджали) пък пристигна само със 7 човека в Димитровград и очаквано един от тях се контузи в петата минута, а по правилник отбор не може да продължи на терена с шест футболисти. Така най-вероятно до края на 2010-а година Димитровград и Родопа (Смолян) ще определят съперника на Нефтохимик в зоналния финал в турнира.

Финалът в Югоизточния регион най-вероятно ще бъде през пролетта. Самите национални финали за Аматьорската купа ще бъдат също през пролетта, като четирите победители от зоните Североизток, Северозапад, Югоизток и Югозапад се срещат на полуфинали и финал, който по традиция е в София.

Вашият коментар